Alt du ser er laget i sukker! Så fikk også Rohita Kumara gull for showpiecen i Kokke-OL i Stuttgart. Foto: Per Magne Dalen
Alt du ser er laget i sukker! Så fikk også Rohita Kumara gull for showpiecen i Kokke-OL i Stuttgart. Foto: Per Magne Dalen

Fikk gull i OL for denne

STUTTGART: Rohita Kumara har ansvar for showpiecen på De Norske Kokkelandslagene Senior, men i tillegg har han deltatt i en individuell konkurranse. Det endte med gull for sukkerskulpturen «Norwegian Wilderness».

Rohita Kumara har ansvar for showpiecen på De Norske Kokkelandslagene Senior, men i tillegg har han deltatt i en individuell konkurranse. Det endte med gull for sukkerskulpturen «Norwegian Wilderness».

Kumara jobber som konditor hos Compass Group og er sannsynlig den i Norge med mest erfaring i å lage skulpturer både i sukker og sjokolade. I Kokke-OL i Stuttgart har han ansvaret for showpiecen for De Norske Kokkelandslagene Senior, men i tillegg deltok han i den individuelle showpiece-konkurransen «Pastry Art».

Dommerne ble begeistret for hans sukkerskulptur «Norwegian Wilderness» og premierte nordmannen med gull i kategorien. Skulpturen har han jobbet med i tre måneder.

– Jeg har laget mange showpiecer for VM og OL siden 2012, men denne er én av de beste jeg har laget, sa en glad Rohita Kumara etter at gullet var sikret.

Han har imidlertid ikke tid til på hvile på laurbærene. I dag er han nemlig ansvarlig for sjokoladeskulpturen når De Norske Kokkelandslagene Senior skal konkurrere i kategorien Chefs table.

 

Konditor i konditorjakke ved siden av sukkerskulptur.
Rohita Kumara fikk gull for showpiecen «Norwegian Wilderness» i den individuelle konkurransen "Pastry Art" i Kokke-OL i Stuttgart. Foto: Per Magne Dalen

 

Powered by Labrador CMS