Christensen Bakeri & Konditoris utsalg på Gressvik har fått helt nye diskløsninger til baksten som stekes gjennom hele dagen.
Christensen Bakeri & Konditoris utsalg på Gressvik har fått helt nye diskløsninger til baksten som stekes gjennom hele dagen.

Fersk, ferskere, ferskest

Christensen Bakeri & Konditori på Gressvik utenfor Fredrikstad har totalrenovert utsalget som ligger samlokalisert med bakeriet. Nå satses det på nystekte bakervarer gjennom hele dagen.

Publisert Sist oppdatert

Vi har montert helt nye disker samt at vi har fått inn en spesialdisk til bakervarene som stekes gjennom dagen.

Bakeriutsalg har det vært i bygningen på Gressvik helt siden 1912, og folk i området har handlet sine bakervarer her uten stopp i 105 år. Med full renovering av utsalget får nå kundene til Christensen Bakeri & Konditori kjøpe nystekte bakervarer gjennom hele dagen.

Ferskhet som konsept

– Vårt konsept er ferskhet. Vi ønsker å tilby våre kunder muligheten til å kjøpe nystekte varer gjennom hele dagen, og vi steker produktene når forrige batch går mot slutten. Vi steker brød, gjærbakst, wienerbakst og småvarer hele dagen i en herteovn som står inne i bakeriutsalget. Tilbakemeldingene fra kundene er at dette er veldig bra, forteller daglig leder Tom Christensen.

Fredrikstadbakeriet har to utsalg, dette som nå er renovert og ett inne i Fredrikstad by.

– Vi selger varene våre til alle. Vi har leveringsavtaler med Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop, vi leverer til Fredrikstad kommune – kantiner, barnehager, sykehjem med mer og vi har også en del private kantiner, samt da våre to utsalg, som begge går veldig godt, sier Christensen.

Jentene som jobber i bakeriutsalget i Storveien på Gressvik fra venstre: Karianne, Isolde og Henriette. De har det gøy på jobb og det smitter over på kundene.
Jentene som jobber i bakeriutsalget i Storveien på Gressvik fra venstre: Karianne, Isolde og Henriette. De har det gøy på jobb og det smitter over på kundene.

Nye disker og hertovn

Nå har altså utsalget i det historiske bygget på Gressvik fått en totalrenovasjon med blant annet nye diskløsningen.

– Vi har montert helt nye disker samt at vi har fått inn en spesialdisk til bakervarene som stekes gjennom dagen. Vi har også fått inn en herteovn i butikken og tilbakemeldingene tyder på at kundene våre setter pris på vår satsing på ferskhet. Vi har også påsmurt og vi steker bagetter fortløpende for en mest mulig fersk sandwich, sier Christensen.

– I utsalgene våre  satser vi også på litt annerledes brød enn det vi selger via dagligvare. Brød skal så klart være sunt, men det skal også smake godt og være litt kos. Vi lager en hel del forskjellige brød som passer som tilbehør til både suppe og grillmat og annen middag, og kundene våre har etterspurt slike produkter og disse selger godt.

Ferskhet som konsept: Brød og bakervarer skal være helt ferske hele dagen. Et godt utvalg av brød inngår også i konseptet.
Ferskhet som konsept: Brød og bakervarer skal være helt ferske hele dagen. Et godt utvalg av brød inngår også i konseptet.

Jungeltelegrafen

Bakeriet har ikke annonsert sin nye satsing i aviser annet enn på Facebook, men det ser ut som om folk får det med seg.

– Vi har kun brukt Facebook for å fortelle om nyåpningen, men folk forteller dette videre og vi har hatt godt besøk disse to dagene siden reåpningen. Nå håper vi folk strømmer på igjennom sommeren. Vi ligger jo gunstig til for mange turister, så mange av dem stopper her på vei til hytta, sier Christensen.

– Kommer du til å satse på flere utsalg?

– Planene ligger jo der, men vi vil ikke åpne hvor som helst. Vi vil ikke inn i noe kjøpesenter, men ha et frittstående bakeriutsalg, så vi venter jo bare på at det rette lokalet skal dukke opp. Det kan være lurt å satse mer på egne utsalg siden dagligvarelevering ikke gir de tryggeste rammevilkårene. Men når det er sagt er vi fornøyd med det vi har nå og vi organiserer bakeriet ut fra de avtaler vi har i dag, sier Tom Christensen.

Powered by Labrador CMS