Siden slutten av juni har Hagavik Hjemmebakeri hatt søndagsåpent og tilbydd fersk bakst til sine kunder.

– Vi følte det var eit behov for ein søndagsope butikk også her ute, så vi fann ut vi ville prøva, og det har gått betre enn venta. Det har vore fullt av folk her dei tre første søndagane, og tilbakemeldingane har vore heilt fantastiske, fortel Benedicte Arntzen i Hagavik Hjemmebakeri til Midtsiden.no.

Tidlig søndag morgen

Bakeriet kjører samme utvalg i bakervarer på søndager som i resten uken, med ett unntak;

– Den einaste forskjellen er at vi berre har to typar brød, loff og grovbrød. Men til gjengjeld så er dei dagsferske. Vi er i bakeriet klokka 6 for å laga dei, klokka 10.30, ein halvtime før opning, tar vi dei ut av omnen. Utover dette er det både ferske frukostbrød, sommarbollar, skillingsbollar og kaker i disken, forteller Arntzen til nettavisen.

Ryktet går

Nyheten om den søndagsåpne bakeributikken har nådd inn til byen (Os) og nå kommer byfolket til Hagavik på søndagshandel.

– Det har ikkje vore noko tilbod her ute tidlegare, så folk seier at dette er den beste ideen dei har høyrt om på lenge. Vi har til og med hatt kundar som har kome frå byen for å handla kaker hos oss. Dei fortalde at dei ikkje hadde sjanse til å koma opp her ellers i veka, så at vi no held søndagsope var midt i blinken, sier Arntzen til Midtsiden.no.