VEEEEELDIG LANGT: Bakevarene fra Bakehuset Nord-Norge transporteres to millioner kilometer hvert år.
VEEEEELDIG LANGT: Bakevarene fra Bakehuset Nord-Norge transporteres to millioner kilometer hvert år.

Femti ganger rundt jorda med bakst

– Totalt kjører våre 20 biler rundt to millioner kilometer i året og vi opererer fra Svolvær i Lofoten i sør til Vadsø i Finnmark. Transport utgjør nå 12 prosent av kostnadene.

Publisert Sist oppdatert

Transport utgjør nå cirka 12 prosent av de totale kostnadene vi har.

Det sier konsernsjef Kjell Vidar Jensen i Bakehuset Nord-Norge.

I nord har de vært forskånet fra eksplosjonen i el-utgifter, men for en bedrift som Bakehuset Nord-Norge er drivstoffprisene vel så utslagsgivende når deres biler tilbakelegger en distanse tilsvarende femti ganger rundt jorda hver eneste år.

Det går en grense

– Kjøreruta hvert døgn bare i Vest-Finnmark er på 500 kilometer fra Alta via Karasjok, Lakselv, Sønnalandet og tilbake igjen til Alta. Vi opererer fra Svolvær i Lofoten i sør til Vadsø i Finnmark. I tillegg har vi en bil som kjører rundt på Svalbard, men der er det ikke store avstander.

Kjell Vidar Jensen har dermed en stor utfordring i kraftige økninger på diesel:

Kjøreruta hvert døgn bare i Vest-Finnmark er på 500 kilometer fra Alta via Karasjok, Lakselv, Sønnalandet og tilbake igjen til Alta, sier Kjell Vidar Jensen i Bakehuset Nord-Norge.
Kjøreruta hvert døgn bare i Vest-Finnmark er på 500 kilometer fra Alta via Karasjok, Lakselv, Sønnalandet og tilbake igjen til Alta, sier Kjell Vidar Jensen i Bakehuset Nord-Norge.

– Transport utgjør nå cirka 12 prosent av de totale kostnadene vi har. Prisstigningen på diesel har gitt en økning på transport på opp mot 15 prosent det siste året, sier Jensen.

Men dere slipper unna kraftig økning på strømprisene?
– Ja, vi sitter på en gylden gren der heldigvis, men det er kanskje bare foreløpig.

Hver eneste avkrok

Hva hadde skjedd hvis dere i tillegg til økningen på transport også hadde hatt kraftig økning på strømutgiftene?
– Hadde vi bare hatt halvparten av økningen i strømutgiftene som det de opplever sørpå så hadde vi gått i minus. Da ville det virkelig sett mørkt ut. Det går en grense for hvor mye vi kan ta ut hos sluttkunden. Jeg regner med at kostnadene vil øke også neste år både på råvarer og sikkert også på transport.

Er du bekymret for situasjonen?
– Nei, bekymret er jeg ikke, men vi er veldig spente på om volumet vil gå ned, sier Kjell Vidar Jensen som har rundt 20 biler i stallen.

– De kjører til hver eneste avkrok i hele Nord-Norge. Det meste skjer på nattestid. Fra Svolvær til Vadsø er det vel 120 mil. Vi har rundt 30 millioner kroner i transportkostnader i år mot et normalår der beløpet er 26 millioner.

Det er mye penger?
– Ja. Med sånne prisøkninger blir det nesten ikke til å holde ut, sier Kjell Vidar Jensen som er sjef i en bedrift med 220 ansatte og sju bakerier rundt omkring nord i landet.

Hvor mange leveringspunkt har dere?
Jensen smiler:

– Det har jeg ikke oversikt over, men det er veldig, veldig mange!

Powered by Labrador CMS