Det er også første gang en kvinne sitter i ledelsen i bedriften. Rolf Storm har ledet bedriften i 38 år. Bedriften er eid av Aromagruppen AS (72,86 %) og Hans Claussen (27,14 %). Hovedeier Aromagruppen eies 50/50 av brødrene Einar og Rolf Storm.

Bakgrunn fra vin

Annette Storm (40) tok over ledertrøya 15. oktober. Hun er utdannet siviløkonom og jobbet etter studietiden i Orkla før hun etter noen år begynte i vinbransjen. Fra 2008 og frem til i år har hun jobbet med import av vin til det norske markedet, sist hos importøren Autentico AS. Hun var også en kortere periode på Vinmonopolet. Ved siden av jobben utdannet hun seg til Vinkelner ved Kulinarisk Akademi og gjennomførte det omfattende Wine and Spirit Education Trust (WSET) Diplomastudiet innen vin og sprit. Nå er tiden kommet for å ta over som daglig leder i familiebedriften.

Spesielt å være 5. generasjon

– Jeg vokste opp i et miljø med spennende lukter over alt. Nå gleder jeg meg til å bruke alt jeg har lært om lukt og smak fra arbeidet med vin inn i andre deler av næringsmiddelbransjen. Det er spesielt å få mulighet til å ta over ledelsen av en bedrift som 5. generasjon. Det er med stolthet og respekt for min far, onkel (Einar Storm) og tidligere generasjoner, at jeg nå går løs på oppgaven, sier påtroppende daglig leder.

Storms har i mer enn 120 år produsert og levert ingredienser til norsk næringsmiddelindustri. I løpet av den tiden har de hjulpet små og store bedrifter med produktutvikling og med å tilpasse smaken på produktene til de norske preferansene. I tillegg til å jobbe med aroma, leverer bedriften også råvarer og ingredienser til drikkevarer, bakervarer, iskrem og slush, meieriprodukter og ferdigmat, i tillegg til naturlige farger, sukker og alternativ søtning. De siste årene har sortimentet blitt utvidet med en rekke råvarer av frukt og grønnsaker, noe de opplever en økende etterspørsel etter.

Skal bli mer synlige

– I tillegg til en lang historie har vi har en unik kompetanse. Vi jobber med å fornye oss hele tiden samtidig som vi forsøker å ta vare på de solide tradisjonene. Jeg synes slagordet vårt God smak siden 1897 sier det ganske fint. Vi skal gjøre oss fortjent til å ta litt større plass og være mer synlige fremover, sier Annette.

Storms AS ble gasellebedrift i 2017. Det ble en hyggelig anerkjennelse for 120-årsjubilanten.