Lomper med smak – og Lisbets potetkaker. Det er bakgrunnen for at Instagram-kjendis Karen Elene Thorsen er blitt bakeri-investor.

Fattige inntekter

Hun ble kjent gjennom Instagram-kontoen «Fattig student». Nå lever hun av den fattige fortiden, med app, kokebok og investeringer. Og noen av kronene har hun brukt på Reppens Bakeri i hjembyen Flekkefjord.

– Jeg er vokst opp med Lisbets potetkaker. I Flekkefjord spiser du ikke lomper til pølsene dersom det er utsolgt for Lisbets! erklærer hun overfor Bakeri.net.

Lomper med smak

Thorsen har kjøpt fem prosent av Munsj, som i sin tur har kjøpt seg inn i Reppens Bakeri og har inngått avtale om å ta over hele når Lisbet og Leif Reppen trapper ned. Samtidig har bakeriet lansert krydrede og ekstra tykke lomper nettopp under navnet Munsj.

Lomper er trendy, ifølge Munsj, som har kjøpt aksjemajoriteten og har en avtale om å overta hele Reppens Bakeri.

Lomper er trendy, ifølge Munsj, som har kjøpt aksjemajoriteten og har en avtale om å overta hele Reppens Bakeri.

– Jeg syns ideen om å tilsette smak i lomper er fantastisk, og så ønsker jeg å bidra til å løfte opp og støtte en lokal bedrift, sier Thorsen. Også navn som Arne Hjeltnes og Christer Rødseth er med på eiersiden hos Munsj og Reppens Bakeri.

Krutonger og cake pops

«Fattig student» deler gjerne et par råd med norske bakerier:

– Min første jobb var på bakeri, og jeg ble helt sjokkert over hvor mye mat som ble kastet hver eneste dag, sier hun.

Matsvinn-råd fra «Fattig student»: Bruk rester til krutonger eller cake pops.

Matsvinn-råd fra «Fattig student»: Bruk rester til krutonger eller cake pops.

Foto: Jamie Golden

– Dette er nok ikke tilfelle for alle bakerier, men det beste du kan gjøre både for kloden og for bakeriets økonomi er å gjøre noe med svinnet. Jeg forstår tankegangen om at alt i disken skal være ferskt, men hva med å lage brødkrutonger av gårsdagens brød? Eller lage cake pops av kakene som ikke ble solgt? Det finnes så mange muligheter å få ned matsvinnet på, sier Karen Elene Thorsen.