Mette Sophie Olsen fra Andersen Bakery i København kom på førsteplass i konkurransen Årets Kage, som også er den danske konditorbransjens største fest.

9. mars i år ble Årets Kage arrangert for 35. gang. Over 100 konditorer, chocolatierer, bakere og lærlinger deltok i konkurransen, og over 400 deltok på den påfølgende gallamiddagen. Det opplyser arrangøren, Københavns Konditorlaug, i en pressemelding.

Alt i alt var det over 2000 kaker på bordet under Årets Kage 2019.

Alt i alt var det over 2000 kaker på bordet under Årets Kage 2019.

Foto: Adam Grønne

Fordi Årets Kage også skal være en kakefest, tar hver deltaker med seg 26 ferdige kaker. Det var derfor mer enn 2000 kaker på det overdådige kakebordet i år.

Vinnerkaken

Blant alle disse kakene ble Mette Sophie Olsens lekre lilla kake, Purple, valgt ut som årets vinnerkake. Purple bestod av en mascarponemousse og solbær/verbenagelé på en pecanbunn, sprayet med sjokolade og pyntet med lilla sjokoladepynt, miroir og rød gjøkesyre.

Vil du prøve å lage Olsens vinnerkake, finner du oppskriften her

– Jeg hadde ikke forventet å vinne, men man jo håper jo alltid på en god plassering, sier Mette Sophie Olsen, som har oppnådd flere topplasseringer i den prestisjefylte konkurransen tidligere år.

Hun vant i 2017 og kom på andreplass både i 2016 og i 2018.

– Stilen min er klassisk og enkel, men likevel elegant, forteller Olsen.

Årets Kage-vinneren Mette Sophie Olsen fikk stille seg på toppen av kransekaka.

Årets Kage-vinneren Mette Sophie Olsen fikk stille seg på toppen av kransekaka.

Foto: Adam Grønne

Farger og former

Juryformann og konditormester Kristina Eskildsen beskriver Olsens vinnerkake som «gjennomført fra innerst til ytterst, både i form, smakssammensetning og fargevalg». Purple var heller ikke den eneste fargesterke kaken på Årets Kage 2019.

– Kulører har vært den tydeligste tendensen på Årets Kage denne gangen. I år har vi sett kaker i alle verdens farger. I tillegg har vi sett veldig mange kreative former, kommenterer Eskildsen.

Prisen for den mest kreative kakeformen gikk i år til Thomas Bastholm fra La Glace. Kaken hans, Buster, bestod hovedsakelig av sjokolade, aprikos og bergamott. Bastholm beskrev den selv som «en fortryllende kule, hvor magien fortsetter lag for lag».

Thomas Bastholm fra La Glace vant Krea-prisen med sin kuleformede kake, som balanserte på en korkpropp.

Thomas Bastholm fra La Glace vant Krea-prisen med sin kuleformede kake, som balanserte på en korkpropp.

Foto: Adam Grønne
Et annet fargesterkt bidrag: Gunnlaugur Arnar Ingason fra La Glace kom på niende plass i Årets Kage med denne.

Et annet fargesterkt bidrag: Gunnlaugur Arnar Ingason fra La Glace kom på niende plass i Årets Kage med denne.

Foto: Adam Grønne