Da Kenneth Antonsen fra Sandnessjøen nylig skulle lage frokost til barna sine, fant han et godt marinert insekt inne i brødet. Det forteller Antonsen til selv til avisa Helgelendingen.

— Det var en ikke helt hyggelig overraskelse, og frokosten havnet i søpla. Brødet var også relativt ustekt, noe jeg har opplevd flere ganger fra dette bakeriet. Det er nesten sånn at man lurer på om de virkelig kan bake brød, sier Antonsen frustrert.

Brødet var produsert av Bakeriet AS, og salgssjef Bjørn-Tore Hansen beklager kvalitetsavviket. Han forteller at Bakeriet jobber aktivt for å minimere faren for skadedyr i sine produksjonsanlegg.

— Dessverre er det likevel slik at insekter kan finne veien helt fram til ferdige produkter. Dette kan komme via råvarene, fra bakeriet eller etter at varen har forlatt bakeriet. Foreløpig vet vi ikke hva dette er. Men, i slike tilfeller som dette vil vi gjerne få tilsendt det aktuelle insektet, slik at vi kan gjøre våre analyser, skriver Bjørn-Tore Hansen i en e-post til Helgelendingen.