Ideen bak Arktis Gelato har sitt utspring i et savn i markedet. Vi prøvde å få tak i gelato, altså italiensk is, av høy kvalitet, kun laget med naturlige råvarer, men det lot seg ikke gjøre. Derfor bestemte vi oss for å produsere vår egen is, sier Cato Stubberud, daglig leder i Arkt-is, som står bak merkevaren Arktis Gelato.

Trengte unik profil

Gelato- og sorbetentusiastene skjønte raskt at for å lykkes behøvde de en visuell profil og en emballasje som kommuniserte det unike ved nettopp deres produkt.

– Design er ekstremt viktig i et marked der du ellers risikerer å drukne i mangfoldet av tilbydere. Det hjelper ikke at vi selv vet at vi har et godt produkt dersom vi ikke får folk til å teste oss ut. Da må kvalitetene i produktet gjenspeiles i emballasjen, sier Stubberud.

Bodøbyrået By North ble engasjert. De kom opp med et designuttrykk som tydelig flagger at Arktis Gelato er et premiumprodukt som tilhører en annen liga enn de slitne treliterspakkene med hverdagsis som ligger nederst i alle butikkfryserdisker. Uttrykket balanserer mellom det stramme og det mer utforskende. For å understreke det ærlige og naturlige ved produktene er emballasjen transparent, slik at kunden kan se mest mulig av isen. Designuttrykket er bevisst lagt unna konkurrentenes italienske utseende, og spiller i stedet på det lokale og norske.

– By North var en perfekt match for oss fra første sekund. De forsto tidlig hvilken vei vi ønsket å gå, samtidig som de kom opp med idéer som vi aldri ville klart å klekke ut på egenhånd. De har klart å skape et visuelt uttrykk som speiler hvem og hva vi er, sier Stubberud.

arktisalle

Vil vokse behersket

De første gelatoene og sorbetene ble lansert i det små i fjor sommer, og selges i dag både fra isdisker og i dagligvarehandel flere steder i Nordland. Tilbakemeldingene har vært svært gode og salget har gått bedre enn forventet. Isgründerne blir likevel ikke for hete under topplokket.

– Vi er en liten, nyoppstartet bedrift med begrensede ressurser, noe som gjør at det er viktig å vokse i riktig tempo. Det er mye viktigere for oss å levere den kvaliteten og servicen kundene forventer av oss, heller enn å ekspandere for raskt. Derfor har vi konsentrert oss om markedet lokalt der vi er, men utover i 2016 satser vi på å komme i salg i hele Nord-Norge, sier Stubberud.