— Jeg er strålende fornøyd, sier Linda Fredriksen i Råde Bakeri om den mye omtalte Facebook-tabben. Fornøyd er også Gerd Wenche Bråthen, som er en av de 170 heldige vinnerne av en ostekake.
— Jeg er strålende fornøyd, sier Linda Fredriksen i Råde Bakeri om den mye omtalte Facebook-tabben. Fornøyd er også Gerd Wenche Bråthen, som er en av de 170 heldige vinnerne av en ostekake.

Facebook-tabbe ga tidenes profilering

Råde Bakeri og Konditori har fått massiv mediedekning etter en liten tabbe på Facebook. — Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, sier driftsansvarlig Linda Fredriksen.

Publisert Sist oppdatert

Jeg tror nok denne hendelsen kommer til å synes i regnskapet vårt for 2017. Men ikke på en negativ måte.

Hver måned pleier Råde Bakeri og Konditori å ha en konkurranse for sine følgere på Facebook. Blant alle som svarer riktig på et spørsmål, trekkes det til slutt ut én vinner som får en gratis kake i premie. Men slik ble det ikke denne måneden. Presiseringen om kun én vinner ble nemlig utelatt ved en glipp, og dermed lovte bakeriet en ostekake verdt 690 kroner til alle med riktig svar. Da feilen ble oppdaget av bakeriet hadde 170 personer allerede rukket å svare riktig.

— Da jeg innså hva som hadde skjedd, tenkte jeg meg om i tre minutter. Så bestemte jeg meg for at dette skal vi stå for og løse på en skikkelig måte, forteller Linda Fredriksen, som er driftsansvarlig i Råde Bakeri og Konditori.

Og den avgjørelsen har hun ikke angret på i ettertid – til tross for at den vil koste bedriften over 100 000 kroner.

— Jeg er strålende fornøyd. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Denne tabben har vært veldig positiv for oss, ikke minst på grunn av de mange positive tilbakemeldingene vi har fått fra kundene våre og den gode profileringen vi har fått i media, sier Fredriksen til Bakeri.net.

Verdifull omtale

Hun viser til at saken om Råde Bakeri og Konditoris Facebook-tabbe har vært på forsiden til alle de store lokalavisene i fylket: Fredrikstad Blad, Moss Avis og Sarpsborg Arbeiderblad. I tillegg har saken fått bred dekning på nett, blant annet hos ABC Nyheter, NRK og Telemarksavisa. Saken fikk også plass på sol.no, noe som gir ekstra god spredning på nett.

— Dette er den beste mediedekningen bakeriet har hatt noen gang. Vi kunne ikke bedt om en bedre profilering. Det er klart at positiv omtale i så mange medier er verdt veldig mye, sier Fredriksen.

Derfor er hun ikke lei seg for at bedriften må gi bort kaker for 100 000 kroner denne høsten.

— Jeg tror nok denne hendelsen kommer til å synes i regnskapet vårt for 2017. Men ikke på en negativ måte, sier hun.

Flere følgere

For henne handler det om å bygge og ta vare på gode kunderelasjoner.

— Råde Bakeri og Konditori ble startet i 1933, og i all vår tid har vi jobbet med å behandle kundene våre skikkelig. Det ville jeg derfor gjøre denne gangen også, selv om vi sikkert kunne blitt tilgitt ved å forklare glippen på Facebook-siden vår, som noen medier har påpekt. Jeg opplever at både kunder og andre synes det står respekt av vårt valg om å ordne opp på en ordentlig måte. Jeg har fått vanvittig mange gode tilbakemeldinger fra folk, så resultatet av denne tabben har blitt noe veldig positivt.

Facebook-siden til Råde Bakeri og Konditori hadde i utgangspunktet rundt 5500 følgere. Men etter kaketabben økte antallet raskt til 5700.

— Vi opplever at Facebook er en veldig god markedsføringskanal, og vi kommer til å fortsette med konkurranser der, sier Fredriksen.

Powered by Labrador CMS