Kort fortalt lager Treif brødskjærere med ett skjæreblad og ikke mange kniver. Man kan lett justere skivetykkelse slik at kunden får brødskiven slik man ønsker.
– Maskinen er unik, den skjærer alle typer brød, myke, harde, tykk skorpe og store landbrød. Den har en enkel justering hvor man kan velge skivetykkelse fra 4 til 24 mm sier Lloyd Kleppe, salgsdirektør i Unibak.

Flere brødkunder ønsker brødtyper som kompakte rugbrød og steinovnsbakte brød med hardere skorper. Slike brød er vanskelige å kutte med en tradisjonell brødskjærer og det er dette som er Treifmaskinens forse; den skjærer gjennom alt.

Enkelt vedlikehold

Maskinen bruker kun ett skjæreblad, noe som gjør vedlikehold enkelt. Her er det ingen stor operasjon å bytte bladet og det blir lite søl, smulene faller rett ned i en bakk under maskinen. Rengjøring blir enkelt. Sikkerheten er også hensyntatt da maskinen er lukket. Den har et kammer som brødet legges i og dette må lukkes før bladet begynner kuttingen.

Oljefri

– Dette er ikke nytt, men det har ikke vært fokusert på i det norske markedet. Utsalg med mange forskjellige brødtyper, som Åpent Bakeri, har brukt slike maskiner i ti år, men vi tror dette kan gavne flere nå som brødvariasjonene øker. Jeg tror også vi kommer til å se disse maskinen i dagligvare fremover, da variasjonen på brødtyper også øker der, sier Kleppe.
Treifmaskinen er oljefri og kommer i forskjellige versjoner avhengig av hvilken kapasitet man har behov for. Den kan skjære opptil 220 skiver per minutt og kommer i et komplett rustfritt design.