Jonna Christensen startet bakeriutsalget Bakerhjørnet i Sandnes i 2001. De to første årene kjøpte hun bakervarer fra Arne Johannesen Bakeri, men fant så ut at:

— Dette vil jeg gjøre selv! Dermed begynte jeg å bake, og siden har Bakerhjørnet utviklet seg til å bli en ganske god butikk, forteller hun til Bakeri.net.

Det stemmer ifølge regnskapstallene til Bakerhjørnet AS. Bedriften omsetter årlig for over 8 millioner kroner og oppnår positive resultater i form av overskudd på flere hundre tusen kroner. Christensen, som kommer fra Danmark, tror hun vet hva suksessen skyldes:

— Jeg har hele tiden vært opptatt av at kundene mine skal få virkelig ferske bakervarer. Derfor baker vi utover formiddagen og ettermiddagen også, ikke bare på morgenen. Nordmenn er ikke så vant til å få ferske bakervarer utover dagen, men de setter stor pris på det. Arbeidsfolk elsker for eksempel når jeg kjører ut en tralle med ferske horn, forteller hun.

Familiebedrift

Bakerhjørnet produserer de aller fleste typer baker- og konditorvarer. Det er i dag 12 fast ansatte i bedriften. Mange av dem har fagbrev i baker- eller konditorfaget, noe Jonna Christensen ikke har selv.

— Jeg har gått på veldig mange kurs og lært underveis. Jeg vet derfor godt hva jeg driver med, selv om jeg ikke har papirer på det. Hadde jeg ikke visst hva jeg gjorde, hadde jeg heller ikke klart å drive dette bakeriet så godt i 16 år, konstaterer hun.

Mannen Andreas Christensen hjelper til med det tekniske. En av døtrene deres har også vært med helt siden starten i 2001, og planen er at hun og hennes to søsken skal overta eierskapet og driften av Bakerhjørnet om noen år.

— Jeg og Andreas kommer til å trekke oss mer og mer tilbake og overlate butikken til ungene. Det er også derfor vi nå har investert i mye nytt utstyr. Vi ønsker at det barna overtar skal være av høy kvalitet, forteller Christensen.

Investering for fremtiden: Ekteparet Christensen ønsker at barna skal få overta utstyr av topp kvalitet.

Investering for fremtiden: Ekteparet Christensen ønsker at barna skal få overta utstyr av topp kvalitet.

Foto: Bakerhjørnet

Tyske maskiner

I vår flyttet Bakerhjørnet inn i nye lokaler i det nye kjøpesenteret Lurabyen på Lura i Sandnes, og da passet det bra å bytte ut og fornye maskiner og annet utstyr samtidig.

— Hele investeringen er på flere millioner, men jeg er sikker på at den vil lønne seg på sikt. Nå ligger alt til rette for at Bakerhjørnet vil fortsette å gå bra i mange flere år fremover, sier Christensen.

Hun valgte å kjøpe maskiner fra den tyske produsenten Miwe, deriblant kjøl til konditorvarer, fryserom, kjølerom til bløtdeig, heveskap og en bakerovn der alt blir stekt på steinplate. Dette ble levert av Prægel & Co A/S, som er dansk bedrift som jobber med salg og service av maskiner til baker- og konditorsektoren i Norden.

Egen inngang

Det nye lokalet i Lurabyen har 30 sitteplasser og en egen inngang.

— Kjøpesenteret åpner ikke før klokken 10, men jeg har alltid holdt åpent fra 6 om morgenen til 17 på ettermiddagen. Det ville jeg fortsette med. Derfor insisterte jeg på å få en egen inngang. Denne kan kundene bruke når kjøpesenteret er stengt. Når det er åpent, kan de også komme inn til oss fra parkeringskjelleren, forklarer Christensen.

Hun har også alltid insistert på at kundene må komme til henne, og ikke omvendt.

— Det er et helt bevisst valg at vi ikke leverer bakervarer noen steder. Da måtte jeg hatt biler og sjåfører, noe som koster mye penger. Jeg har satset på å lage så gode kvalitetsvarer at folk vil komme hit, og det gjør de jo.

Christensen har investert i maskiner fra den tyske produsenten Miwe.

Christensen har investert i maskiner fra den tyske produsenten Miwe.

Foto: Bakerhjørnet