Torbjørn Håland er produksjonsansvarlig i Baker Jørgensen. Her mottar han prisen fra Bjørnar Vestøl, fylkesleder i NCF Agder.
Torbjørn Håland er produksjonsansvarlig i Baker Jørgensen. Her mottar han prisen fra Bjørnar Vestøl, fylkesleder i NCF Agder.

Er kåret til Årets glutenfrie konditori

Sørlandsbakeriet er kåret til Årets glutenfrie konditori av Norsk cøliakiforening.

Publisert Sist oppdatert

Folk kommer langveisfra, og ringer og ber om at vi legger av til dem.

Baker Jørgensen AS i Arendal tildeles prisen for Årets glutenfrie konditori for deres gode, varierte tilbud av glutenfrie bakevarer! Hver onsdag tilbys det fersk og god glutenfri bakst fra alle deres sju utsalgssteder i Arendal, og ellers tilbys det som frosne produkter. Napoleonskake uten gluten er en sjeldenhet å få tak i andre steder! For cøliakere i Arendal og omkrets er det flott å vite at dette tilbudet finnes. All honnør til Baker Jørgensen for sin gode innsats på det glutenfrie området!, skriver juryen i sin begrunnelse.

Stolt og overrasket

– Vi er veldig stolte over å bli kåret til Årets glutenfrie konditori. Det var en veldig hyggelig overraskelse, sier produksjonsansvarlig i Baker Jørgensen, Torbjørn Håland.

Baker Jørgensen er et tradisjonsrikt bakeri i Arendal, som startet opp på torvet i 1904. Siden den gang har det bare gått framover, og de har i dag sju utsalgssteder rundt om i storkommunen Arendal.

– Vi startet med å bake glutenfritt en dag i uka for ca. 15 år siden. Det gikk litt tregt i starten, men så løsnet det. Vi selger ferske glutenfrie brød og horn hver onsdag, og nå har jeg inntrykk at folk går og venter på den dagen. Folk kommer langveisfra, og ringer og ber om at vi legger av til dem. Og det som ikke selges av ferske varer, det legges rett i fryseren og kan selges som frosne varer, opplyser Håland.

– Men vi har alltid glutenfrie varer i konditoriet. Bestselgeren vår er glutenfri bløtkake. Den selger vi hver dag, og like gjerne til de som ikke trenger glutenfritt, det er jo målet vårt at det skal smake like godt som vanlig bakst.

Glutenfri napoleonskake

– Vi baker også glutenfri napoleonskake, og det er vi veldig stolte av. Vi har brukt masse tid på å få til den, og det går enormt mye av den. Bare det siste året har jeg blitt stoppet på gata et par, tre ganger av folk som takker for at de har fått glutenfri napoleonskake, og det er jo moro, sier Torbjørn Håland.

Og at Baker Jørgensen har truffet et behov, er helt tydelig.

– Bare til i morgen skal vi lage 10 glutenfrie bløtkaker. Det går veldig mye av det. Vi kjevler marsipan uten mel, så vi kan også tilby glutenfri marsipankake. Vi har også en vegansk og glutenfri sjokoladekake og den går som «varmt hvetebrød», smiler den blide bakeren.

– Når vi jobber for å få til noe og det mislykkes flere ganger, er det en veldig tilfredsstillende opplevelse når vi endelig får det til. Vi er svært stolte og glade over å bli kåret til Årets glutenfrie konditori, avslutter Torbjørn Håland.

Powered by Labrador CMS