Om kort tid åpner Europain 2020 dørene for publikum. For første gang arrangeres den store bakeri- og konditorimessen i Porte de Versailles, som ligger i sentrum av Paris. Rundt 500 utstillere skal delta på messen, og det er ventet over 50 000 besøkende fra hele verden, inkludert Norge.

Din Baker arrangerer en felles tur for sine medlemmer og leverandører til bransjen. Daglig leder Georg Husebæk kan fortelle at 19 personer har meldt seg på denne turen.

– Europain er en viktig møteplass for bransjefolk fra hele verden, og derfor tilbyr vi medlemmene våre et felles reiseopplegg. Det er en veldig stor messe, og det kan være fint å ha noen kolleger å gå sammen med og diskutere med. De som deltar fra oss vil nok være på utkikk etter spennende produktnyheter, nye trender, ideer og inspirasjon, sier han.

Arrangøren lover også at de «besøkende vil kunne oppdage nye trender, identifisere nye markeder, utvikle nye konsepter og finne inspirasjon til nye produkter».

Baker- og konditorbransjen er inne i en periode preget av raske endringer, og det er bakgrunnen for at også Europain har fått en «make over». Noen av endringene kom allerede på den forrige messen i 2018. Her ble publikum blant annet presentert for en ny tredeling av messeområdet samt et nytt forum og en ny helseavdeling.

Ny e-tjeneste

Årets messe vil ha et spesielt fokus på business og inspirasjon. En av nyhetene er Europain Business Meetings, som er en gratis e-tjeneste der man kan forhåndsbooke møter på messen. Ved å skape en bro mellom behov og etterspørsel, har tjenesten som mål å legge til rette for fremtidige samarbeidsprosjekter.

Ekspertråd

På årets Europain vil det også være en egen Expert Advice Hub, hvor man kan få ekspertråd innen jus, finansiering, markedsføring og design. Det blir i tillegg satt opp en Start-ups Hub med presentasjoner av nye digitale løsninger og andre innovasjoner.

Innovasjoner

469 utstillere skal med sine unike løsninger, sin kreativitet og sin ekspertise, sørge for å gi de besøkende massevis med ny inspirasjon. Som i 2018 vil messen være delt inn i de tre segmentene salg, administrasjon og produksjon. De beste innovasjonene på messen vil også få heder og ære i Europain 2020 Innovation Awards.

Demonstrasjoner

På Sweet Creations Stage og Bakery & Snacking Stage vil noen av verdens dyktigste bakere, konditorer, chocolatiers og iskremeksperter demonstrere hvordan de jobber for å møte stadig nye og endrede forbrukerbehov, som for eksempel vegansk, sukkerfritt og økologisk.

Fremtidens bakeri

Muse er et pop up-bakeri på 310 kvadratmeter som studenter ved fagskolen Le Cordon Bleu presenterer i samarbeid med Europain. Dette er studentenes visjon for fremtidens bakeri, og Muse vil derfor være god inspirasjonskilde for dagens og morgendagens entreprenører. Konseptet er lagt opp som et økosystem der ingenting kastes.

Konditor-EM

For første gang arrangeres den europeiske finalen av Coupe du Monde de la Pâtisserie på Europain. 12. og 13. januar skal Sverige, Sveits, Ukraina og Russland konkurrere om en plass i neste års finale.

«Naturlighet» er valgt som tema for den europeiske finalen, og dagen før konkurransen er det flere foredrag og debatter knyttet til bærekraft, økologi og naturlige ingredienser i konditorkunst.

Bake-VM

I Coupe du Monde de la Boulangerie skal lag fra tolv nasjoner konkurrere i fire disipliner: Brød og baguetter, wiener- og søtbakst, showpiece og gourmet-baking. 11. januar skal Taiwan, USA, Elfenbenskysten og Frankrike i ilden. 12. januar er det Sør-Korea, Japan, Nederland og Marokko sin tur, og 13. januar konkurrerer Danmark, Costa Rica, Egypt og Kina.

Coupe du Monde de la Boulangerie ble sist arrangert på Europain i 2016, og da var det Sør-Korea som vant.

Coupe du Monde de la Boulangerie ble sist arrangert på Europain i 2016, og da var det Sør-Korea som vant.

Foto: Europain