– Vi måtte bare si ja til å lage bryllupskaken til dette bryllupet da presten ringte oss for to uker siden, ler konditor Kristi Helgesen i Rosenborg bakeri.Det tradisjonsrike bakeriet ble etablert helt tilbake i 1902 og er kjent for sine gode kaker. I kirken vil det bli servert en tradisjonell valnøtt marsipan kake. Den blir stor!

– Vi lager den for 80 gjester. På grunn av størrelsen blir ikke dette en etasjekake. Den blir laget etter en god, gammel trøndersk oppskrift med en klassisk smak som mange er glad i. Kaken skal pyntes med roser og et bilde av ektepar, røper Kristi til Bakeri.net.

Bryllupskaken må lages ferdig hos Rosenborg bakeri og fraktes til kirken samme dag, for så stort kjøleskap finnes det ikke i kirken der den skal nytes av bruder, brudgommer og gjester.

 

Gift på et kvarter

Parene som har valgt å gifte seg til helgen med dette konseptet vil bli ektefolk i en seremoni som vil være unnagjort på bare 15 minutter.

– Konseptet «drive in-vigsel» har tatt helt av! 20 par skal gifte seg, og vi er tre prester som vier, sier sokneprest Stein Ellinggard til Adresseavisen.

Parene som skal gifte seg kommer fra hele landet. Blant annet fra Bardu, Ålesund, Hamar og Lade. I løpet av bare fire timer blir alle sammen gifte!

 

Kø til alteret

Nesten 30 par ville gifte seg på denne utradisjonelle måten. Men det lot seg ikke gjøre, derfor må noen vente til høsten med sitt drive in-bryllup. Noen ble skuffet, men alle som allerede hadde inngravert datoen i ringene sine kom med, ifølge soknepresten.

Til tross for kjapp gjennomføring, lover soknepresten god bryllupsstemning i en pyntet kirke med blomster og lys. Han synes det er artig at det lokale næringslivet er med på på lynbryllupslaget. For uansett seremoni: kake må man bare ha i bryllupet sitt!