Etter å ha vært hovedleverandør i et stort område for Coop i en årrekke, blir leveransene fra Naustdal Dampbakeri til butikkjeden kraftig redusert fra 1. juni.

– Dette er dramatisk og vil få store konsekvenser for Naustdal Dampbakeri. Med den nye Coop-avtalen mister vi 60-70 % i volum, noe som betyr om lag 15 millioner kroner i omsetning, sa daglig leder i Naustdal Dampbakeri, Martin Berntsen, til Bakeri.net etter at den nye avtalen var kjent.

Finner seg ikke i det

Siden har saken fått stor oppmerksomhet i lokalpressen og i sosiale medier. Avisen Firda har de siste dagene hatt flere oppslag om at Naustdal Dampbakeri sine brød nå forsvinner fra mange butikker. På lørdag stod Kjellaug Strandos og Wenche Haugsbø frem på forsiden av avisen og sa at de ikke finner seg i at Coop Vest vraker lokalbutikken deres med leveringsavtalen med Naustdal Dampbakeri. De synes det er uhørt at deres favorittbrød forsvinner fra hyllene om tre måneder.

– Eg trur mange her blir misnøgde med dette, og eg trur det kjem til å gå ut over handelen i butikken, sier Haugsbø til avisen.
Også på sosiale medier setter den nye leveringsavtalen med Coop sinnene i kok. Flere hundre engasjerte har lagt ut skrytemeldinger på Facebook-siden til Naustdal Dampbakeri.

Glad for engasjementet

Daglig leder Martin Berntsen er glad for støtten de får i lokalsamfunnet.
– Det er utruleg kjekt for oss, det er det ingen tvil om. Det er eit signal om at vi har støtte i lokalbefolkninga. Vi er ein relativt stor lokal aktør, og det er tydeleg vi har litt å seie for folk, sier Berntsen til Firda.