Kjetil Dale Aas og Remy Corbet ser frem til at bakerlandslaget skal konkurrere i den gjeveste konkurransen, Coupe du Monde de la Boulangerie, i januar 2022.

Endringer på VM-laget

Remy Corbet går fra lagtrener til konkurransedeltaker på det norske laget som skal konkurrere i Coupe du Monde de la Boulangerie.

Publisert

Vi er i en tid med stor usikkerhet og derfor valgte Fredrik å gi fra seg plassen. Det har vi full respekt for.

Fredrik Lønne har trukket seg fra laget på bakgrunn av smittesituasjonen i Norge og Frankrike hvor konkurransen skal holdes. Lagtrener Remy Corbet går nå inn som erstatning for Lønne. Endringen er omsøkt og godkjent fra Coupe du Monde de la Boulangerie.

Trener inn nytt mannskap

– Vi er i en tid med stor usikkerhet og derfor valgte Fredrik å gi fra seg plassen. Det har vi full respekt for. Når det skjedde såpass tidlig får vi nå en god mulighet til å trene inn programmet med nytt mannskap. Remy har jobbet side om side med Fredrik og de andre deltakerne og har vært involvert i alle prosessene knyttet til resepter, former og smaker. Det gjør at vi føler oss trygge på at laget kommer på samme nivå når vi får trent noen uker til, sier hovedtrener Kjetil Dale Aas som fra nå av blir lagtrener for laget.

– Vi trener som vanlig i perioden frem til avreise og konkurranse. Vi forholder oss selvsagt til gjeldende smittevernregler. Vi kommer selvsagt ikke til å gjøre noe som setter liv og helse i fare, sier Aas.

Foruten Remy Corbet består det norske laget av Trude Beate Brendehaug og Xiao Juan Peng. Coupe du Monde de la Boulangerie går av stabelen i Paris 23.-25. januar.

Øverste del av resultatlista

Laget har smaker og detaljer på plass. Nå er det siste finish på gjennomkjøringen som står i fokus. I konkurransen har laget to timer til rådighet på dag én for oppveiing og tilrettelegging, og åtte timer på dag to. Det er en krevende tidsplan som krever både tempo og godt samarbeid innad i laget. Etter å ha trent gjennomkjøring og tempo er periode har laget kjørt inn programmet med over to timer og er nå innenfor konkurransetiden.

– Med den innsatsen som legges ned i treningen, så oppfattes dette som tidene norske konkurransesatsing i bakerfaget. Hvor langt kan Norge nå med den innsatsen som er lagt ned?
– Jeg tenker vi kan nå langt. Når det er sagt, er dette et verdensmesterskap, og det er slett ikke sikkert at vi kommer hjem med en medalje, men jeg tror vi ender høyt oppe på tabellen. Vi følger med de andre lagene og vet hvem som deltar. På en god dag kan vi hevde oss i dette selskapet.

– Bare det å kvalifisere seg til Coupe du Monde de la Boulangerie er en bragd i seg selv, så vi kan være fornøyde bare med det. Men vi er ikke der bare for å delta. Vi har ambisjoner om å bite fra oss, sier Aas.
Remy Corbets mål er at Norge kommer på den øverste halvdelen på resultatlisten. Med tolv deltakende land, betyr det at en sjetteplass er et minimum for at den norske lagtreneren og nå konkurransedeltakeren skal være fornøyd.

– Det krever imidlertid at vi jobber veldig fort. Nå er det viktig at vi greier å komme opp i et tempo og en gjennomføring som gir oss en trygghet for at vi kommer oss innenfor tidskravet i konkurransen. Det er det vi skal jobbe med på de tolv gjennomkjøringene vi skal ha før konkurransen.

– Skal skille oss ut

Den norske kompetansen og erfaringen med å lage brødskulptur har vært Norges største utfordring i konkurransesammenheng opp gjennom årene. Det så Remy Corbet tidlig og har tatt med deltakere til Paris for å lære. Her har de lært nye teknikker og resepter og hvordan de effektivt bygger en brødskulptur. Corbet kan ikke si så mye om den norske brødskulpturen som skal vinne dommernes gunst i Paris, annet enn at den kommer til å skille seg ut.

– Vi har tenkt utenfor boksen og har strukket temaet «kjærlighet» ganske langt. Det vi kommer til å levere, er bedre enn det Norge noen gang har levert på skulptur. Jeg kan ikke si mer, sier en hemmelighetsfull lagtrener før han fortsetter:

– Skille oss ut skal vi også gjøre på smak. Vi har satset på norske råvarer og norske smaker. Det er kanskje litt dristig, men norske råvarer er av høy kvalitet og gir produktene særpreg. Det gjelder både innenfor søtbakst og brød. Det ønsker vi å gjøre til et fortrinn, sier Corbet.

 

Powered by Labrador CMS