Endrer bakeriutsalg til takeaway-butikker

Baker Nordby i Oslo blir på ny hardt rammet av covid-19 tiltak. Men de holder åpent og tilbyr takeaway i alle utsalg.

Publisert

Hvis dette blir langvarig, så regner jeg med at vi stenger alle butikkene.

Bakeriet i Oslo, som fikk en solid smekk i 2020 grunnet nedstengning, er på nytt rammet av harde tiltak.

Det første eierne tenkte var å stenge ned alt, men siden restriksjonene kun varer til 31. januar, i første omgang, samt at lønnsplikten er 10 + 2 dager, fant de ut at det tross alt var bedre å holde åpnet og tilby takeaway, så lenge den første nedstengningen varer.

I helgen produserte de, og la ut en video på sine Facebook-sider om at det fremdeles var mulig å bestille produkter som pizza, hvis kunden henter selv.

Hektisk helg

– Vi har jobbet på hele helgen og fikk godkjent at vi kunne holde åpnet for takeaway også på kjøpesentrene. Så nå fyker jeg rundt og fikser det praktiske, som å pakke inn varer og ordne med vipps-nummer og annet. Det gjenstår å se om det kommer kunder, men vi håper jo det, forteller Birgitta Nordby, prosjekt- og personalanvarlig i Baker Nordby til Bakeri.net.

Bakeriutsalgene er gjort om til midlertidige take-away butikker. Kundene forsyner seg selv og vippser betalingen.
Bakeriutsalgene er gjort om til midlertidige take-away butikker. Kundene forsyner seg selv og vippser betalingen.

Stenger hvis det trekker ut

Viser det seg at nedstengningen vil vare lengre enn til 31. januar, så vil de endre strategi.

– Hvis dette blir langvarig, så regner jeg med at vi stenger alle butikkene. Vi vil ikke klare å omsette for nok i takeaway butikkene til å betale full lønn, og vi må ha sterk kontroll på økonomien i denne situasjonen. Men foreløpig holder vi tilbudet åpnet, så justerer vi ved behov, sier Nordby.

Bra på Tøyen

I løpet av helgen ser Nordby at noen takeaway-butikker klarer seg brukbart, til tross for at folk ikke lengre kan sitte ned.

– Vi lever jo av å servere, derfor vet vi at vi ikke kan hente inn samme omsetning på takeaway. Men likevel ser vi at butikken på Tøyen Senter har gått veldig bra i nå i helgen. Vi håper at folk tør å gå ut for å kjøpe brød og bakervarer, men det er for tidlig å si om hvordan dette vil gå fremover, sier Nordby.

Powered by Labrador CMS