Jean-Louis Monteil er ansvarlig baker i The Bear House.

Endelig har Nesbyen fått eget bakeri

The Bear House er et håndverksbakeri med kafé på dagtid og pizzarestaurant på kveldstid.

Publisert Sist oppdatert

Folk i Nesbyen har i mange år ønsket seg et eget bakeri, og i sommer fikk de endelig ønsket sitt oppfylt.

I midten av juli åpnet nemlig The Bear House. Det nye stedet er et håndverksbakeri med kafé på dagtid og en pizzarestaurant som serverer napolitansk pizza på kveldstid.

Bak etableringen av The Bear House står arkitekten Will Gibson og eiendomsutvikleren Martin Gaze.

Kom for å terrengsykle

Gibson sa i 2020 opp en attraktiv jobb i London for å flytte til Nesbyen og dyrke sin lidenskap for terrengsykling.

– Her startet jeg først min egen business som sykkelguide. For å kunne tilby kundene mine noe å spise og drikke, startet jeg etter hvert også en liten kafé i et 400 år gammelt bygg kalt Bjørnsenhuset, forteller Gibson.

Den lille kafeen i Bjørnsenhuset ble raskt populær, og Gibson så at det var behov for en større kafè i sentrum av Nesbyen.

– Jeg så at Nesbyen trengte et attraktivt møtested, som for eksempel et håndverksbakeri, sier engelskmannen.

Etter terrensykling kan det friste med et bakeribesøk.

Nytt liv i gammelt senter

Da passet det bra at han ble kjent med eiendomsutvikleren Martin Gaze, som i 2021 hadde kjøpt Nesbyen Kjøpesenter på tvangssalg. En del av dette lokalet kunne bygges om til et håndverksbakeri med kafé og pizzarestaurant.

Arkitekten Gibson tegnet selv ombyggingen av det som nå er blitt til The Bear House. Han valgte å gjøre parkeringsplassen litt mindre for å få plass til mer aktivitet. For å synliggjøre aktiviteten bedre, åpnet han opp fasaden med flere store vinduer. Selve produksjonen har fått plass i underetasjen, mens utsalget med kafé/restaurant ligger i første etasje.

– Siden vi i utgangspunktet ikke kunne noe om baking selv, har vi hentet inn dyktige fagfolk til å ta seg av den biten, forteller han.

Slik så det gamle kjøpesenteret ut før ombyggingen.

Utsolgt etter en halvtime

Jean-Louis Monteil, som har vært med på å starte flere bakerier i Norge, har fått jobben som ansvarlig baker i The Bear House, mens Stig Rockerolfsen, som har grunnutdanning i pizza fra pizzaens hjemby Napoli, er ansvarlig for pizzabakingen.

Håndverksbakeriets første åpningsdag var 14. juli, og den dagen ble alt av brød og andre bakervarer solgt ut i løpet av kun 30 minutter. Dagen etter åpnet også pizzarestauranten.

– The Bear House har hatt en helt fantastisk start. Besøket har virkelig overgått alle våre forventninger, forteller Gibson.

The Bear House har hatt my besøk fra første dag.

Vil åpne flere utsalg

– Hvordan gikk det med dere under uværet Hans?

– Store deler av Nesbyen sentrum ble som kjent lagt under vann. Vi hadde flaks og ble liggende utenfor flomområdet. For vår del var den største utfordringen at mange av de ansatte, inkludert bakeren vår, slet med å komme seg på jobb. Vi måtte derfor holde stengt en dag. Ellers hadde vi egentlig godt med besøk til tross for uværet. Jeg har inntrykk av at mange hadde et stort behov for å møte hverandre og snakke om det som skjedde, sier Gibson.

– Hvilke planer har dere for The Bear House fremover?

– Vi prøver for tiden ut mange ulike typer brød og søtbakst, samt litt franske konditorvarer, for å finne ut hva som slår best an her. På sikt er planen å utvide med flere utsalg i dalen. Kanskje kan det også bli aktuelt å levere til dagligvare, men jeg vet ikke... Det å komme til lokalet vårt er jo en veldig viktig del av totalopplevelsen. Endelig har Nesbyen fått eget bakeri.

Powered by Labrador CMS