Godt Brød i Dronningens gate i Trondheim har igjen hatt Mattilsynet å besøk og de har pålagt bedriften å bekjempe og forebygge fluer.

Enda et tilsyn på bakeri: – Dere har gjennomgående manglende renhold

Godt Brød i Dronningens gate i Trondheim fikk flere krav fra Mattilsynet etter en inspeksjon for to måneder siden. Nå har de vært på nytt besøk og Mattilsynet er ikke fortsatt fornøyd.

Tilsynet ble gjennomført hos Godt Brød i Dronningens gate i Midtbyen i Trondheim i slutten av mars. I et brev sendt i midten av april krevde Mattilsynet at bakeriet ryddet opp i problemet. Tilsynet resulterte i en strekmunn for bakeriet, men fire dager senere var Mattilsynet på ny inspeksjon og da fikk de smilefjeset tilbake.

I lokalene drives både bakeri og kafé, og i bakeriet skal et flueproblem ha vedvart i «ganske lang tid», ifølge inspeksjonsrapporten fra mars som Adresseavisen har fått tilgang til.

Og nå har Mattilsynet vært på en ny inspeksjon. Under et tilsyn 3. mai observerte Mattilsynet flere fluer i produksjonsrommet/bakeriet hos bakeriet.

«Fluene var til dels sittende på melsekker, utstyr, vegger, ledninger, pappesker med nøtter mm. Flere fluer beveget også på seg. Fluene ble observert i hele lokalet også i oppvaskområdet», skriver Mattilsynet i et vedtak som pålegger bedriften å bekjempe og forebygge fluer, i følge iNidaros.

Mattilsynet hadde også flere merknader: «Det var inntørket mel og matrester flere plasser slik som ved gulvlister, rundt og ved bakeboller, på ledninger, i vinduskarmer, rundt kanter, rundt oppvaskområdet, bak steikeovner mm. I trappeoppgangen opp til kafeen var det flekkete, matrester og mye støv.»

– Når dere ikke har klart å bekjempe fluene på ganske lang tid, dere har gjennomgående manglende renhold og flere skadedyr er etablert i hele deres lokale, mener vi det utgjør et regelbrudd, skriver Mattilsynet i rapporten som iNidaros har fått tilgang til.

Powered by Labrador CMS