Emmanuel Rang (f.v.), Eirik Sevaldsen og Øyvind Lofthus åpner en ny gigantrestaurant i Bjørvika i Oslo neste sommer.
Emmanuel Rang (f.v.), Eirik Sevaldsen og Øyvind Lofthus åpner en ny gigantrestaurant i Bjørvika i Oslo neste sommer.

– En veldig stor satsing

Gründerne av Åpent Bakeri og Lofthus Samvirkelag er i gang med sitt største prosjekt noensinne.

Publisert

Bakeriet vil spille en stor og viktig rolle i dette konseptet.

Åpent Hus er arbeidstittelen på det nye spisestedet som Øyvind Lofthus, Emmanuel Rang og Eirik Sevaldsen skal åpne i Bjørvika i Oslo neste sommer.

De tre restauratørene har sikret seg et 750 kvadratmeter stort lokale i det nye Clemenskvartalet som for tiden er under bygging. Her skal det bli plass til et fullverdig bakeri, pizzeria, restaurantkjøkken, bar og hele 200 sitteplasser.

Tanken er å starte med frokostservering fra klokken syv om morgenen, så tilby pizza og lunsjretter midt på dagen, for deretter å bli en restaurant med middagsretter og til sist en bar som er åpen til klokken ett på natten.

– Bakeriet vil spille en stor og viktig rolle i dette konseptet. Men det blir et spisset bakeri som baker til stedet. Det blir for eksempel ikke 15 ulike typer brød der, forteller administrerende direktør i Åpent Bakeri, Øyvind Lofthus.

Emmanuel Rang, Eirik Sevaldsen og Øyvind Lofthus på befaring i lokalene sammen med representanter fra eiendomsselskapet. Foto: Oslo S Utvikling (OUS)
Emmanuel Rang, Eirik Sevaldsen og Øyvind Lofthus på befaring i lokalene sammen med representanter fra eiendomsselskapet. Foto: Oslo S Utvikling (OUS)

Erfaring med flerbruk

Han startet den populære bakerikjeden sammen med Emmanuel Rang i 1998, og det er ingen tvil om at deres fokus på håndverk og rene, naturlige råvarer har vært til stor inspirasjon for mange.

Lofthus og Rang var også tidlig ute med å tenke flerbruk av bakerilokalene sine. Da bakeriutsalget på Sandaker skulle bygges om i 2006, bestemte de seg for å bruke lokalet som pizzeria på kveldstid. I den forbindelse kom Eirik Sevaldsen inn som daglig leder og medeier  av Lofthus Samvirkelag, som ble navnet på pizzarestauranten.

I dag har Åpent Bakeri ett hovedbakeri og 16 utsalg i Oslo. Fire av utsalgene drives som bakeriutsalg på dagen og pizzarestaurant på kvelden.

Samler alt på ett sted

– Hvordan kom dere på ideen til Åpent Hus?

– Bjørvika er et veldig spennende område i sterk vekst, så vi hadde et ønske om etablere noe mer der. En dag vi «kjedet» oss litt, kom vi på ideen til Åpent Hus. Vi bestemte oss for å bygge videre på det vi allerede har ved å samle alt vi driver med på ett sted, sier Lofthus.

Åpent Bakeri er allerede tilstede med et bakeriutsalg og et Talormade-utsalg i Bjørvika. Talormade er et doughnut-bakeri og et kaffebrenneri som Åpent Bakeri startet sammen med Talor Browne i 2019. Åpent Bakeri og Eirik Sevaldsen eier, i tillegg til Lofthus Samvirkelag, også de to restaurantene Apostrophe på Grünerløkka og Black Napkins på Røa. Åpent Hus kommer til å bli det klart største spisestedet i porteføljen.

Samme strategi som før

– Dette er en veldig stor satsing for oss. Det er vårt største prosjekt noensinne. Vi kommer til å trenge rundt 40 nye ansatte for å drifte stedet, og nettopp det blir en av de store utfordringene. Det er et skrikende behov etter mer arbeidskraft i bransjen. Derfor må vi gjøre oss så spesielle at vi blir en attraktiv arbeidsplass, sier Lofthus.

– Hvordan skal dere klare det?

– Ved å fortsette på samme måte som vi gjør i dag. Vi satser på kvalitet, og den strategien har vært vellykket hittil.

Slik vil Clemenskvartalet i Bjørvika ser ut når det er ferdig. Illustrasjon: Oslo S Utvikling (OSU)
Slik vil Clemenskvartalet i Bjørvika ser ut når det er ferdig. Illustrasjon: Oslo S Utvikling (OSU)

 

Powered by Labrador CMS