Coach på Bakerlandslaget, Remy Corbet, fikk for en stund tilbake forespørsel om han kunne sende en deltager til konkurransen ”World of bread”, en klassisk bakekonkurranse som arrangeres i Corbets hjemby, Nantes.

Men tiden til forberedelser ble for knapp. Da spurte arrangøren om Corbet kunne sende en dommer isteden og slik ble Meling koblet på oppgaven.

Får sitte fremst

– Dette er en spennende mulighet for meg. Jeg får komme tett på andre dyktige utøvere og på nært hold kan jeg se forskjellige teknikker. Jeg ble litt overrasket over å bli spurt om å sitte i juryen, jeg hadde vel en formening om at jurymedlemmer er eldre enn meg, men de ville sende meg og det er jeg glad for, forteller Nikolai Meling til Bakeri.net.

I konkurransen er det mange klassiske produkter som baguette, croissant og pain au chocolat. Det er utøvere fra 18 land og de skal konkurrere over to dager. Konkurransen avholdes i oktober.

Brød fra hjemlandet

– Dette blir veldig inspirerende og her blir det mulighet til å lære mye. Mange av utøverne her er meget dyktige og jeg får da muligheten til å bedømme smaker på flere av de klassiske produktene. Et av produktene er brød fra landet utøveren kommer fra, og her er jeg veldig spent på å se hvordan de forskjellige vil løse oppgaven. Et annet element i konkurransen er håndeltede brød og dette gleder jeg meg også til, sier Meling.

Internasjonalt nettverk

– Jeg og Kjetil Dale Aas (hovedtrener) fant ut at juryjobben passet godt for Nikolai. Han skal ikke konkurrere i Nordic Bakery & Pastry Cup i september. Derfor passet det at han får en ny og spennende oppgave nå i høst. Det er en stor oppgave å delta i juryen, men Nikolai vil klare dette uten problemer. Jeg er veldig stolt av å sende Nikolai som jurymedlem til denne konkurransen, som foregår i min hjemby Nantes, sier bakercoach Remy Corbet.

På oppdrag i Frankrike får Meling også mulighet til å utvide nettverket sitt.

– Denne juryjobben vil også gi meg mange nye kontakter fra internasjonal bakerbransje og jeg kommer til å møte på masse dyktige fagfolk. Så dette gleder meg veldig til, sier Nikolai.