Sigep er en stor internasjonal messe og utstilling for baker-, konditor-, sjokolade-, iskrem-, og kaffebransjen. Messen arrangeres årlig i Rimini i Italia, og 20. til 24. januar neste år er det klart for 2018-utgaven, som blir den 39. Sigep-messen i rekken.

Alt nytt og trendy innen bakeri-, konditori-, sjokolade-, iskrem-, og kaffeverden vil bli vist frem her, lover arrangøren. Det som stilles ut er alt fra råvarer og planter til møbler og tjenester.

Silvia Boldetti fra Italia vant Pastry Queen 2016.

Silvia Boldetti fra Italia vant Pastry Queen 2016.

Som vanlig vil også flere spennende konkurranser finne sted på Sigep neste måned. Det er blant annet klart for en ny runde av Pastry Queen, som er et eget verdensmesterskap i konditorkunst kun for kvinner. Pastry Queen arrangeres annen hvert år, og i 2016 var det italienske Silvia Federica Boldetti som vant. Den regjerende konditordronningen skal denne gangen sitte i juryen.

Plattform for vekst

Den fjerde utgaven av Pastry Queen samler kvinnelige konditorer fra hele verden til dyst i Rimini. De kommer fra Australia, Brasil, Colombia, Fillippinene, Frankrike, Japan, Marokko, Mexico, Russland, Thailand og USA.

— Pastry Queen er verdens eneste konkurranse som gir kvinner mulighet til å vise frem og fremheve sin profesjonalitet, sier initiativtaker og president i Pastry Queen, Roberto Rinaldini i en pressemelding.

Han beskriver konkurransen som «en mulighet til å dele erfaringer» og som «en plattform for vekst for kvinnelige konditorer».

Astrologi som tema

Astrologi er tema for Pastry Queen 2018. Konkurransen starter mandag 22. januar, og den første oppgaven er å lage en kaffe-iskrem-dessert i et glass. Senere på dagen skal deltakerne presentere en moderne terte. Neste dag skal de lage bakverk formet som små fingerringer, samt en sjokoladedessert. Underveis skal deltakerne også lage en sukkerskulptur.

Hver deltaker må produsere 22 identiske ringer som ikke skal veie mer enn 30 gram hver. Dette er ringen som Silvia Boldetti vant med i 2016.

Hver deltaker må produsere 22 identiske ringer som ikke skal veie mer enn 30 gram hver. Dette er ringen som Silvia Boldetti vant med i 2016.

Foto: Sigep

Andre konkurranser som arrangeres på Sigep 2018 er Gelato World Cup, Italiensk baristamesterskap, samt italiensk konditormesterskap for juniorer og seniorer.