Mintel ser nærmere på ”neste generasjons” merkevarers utfordringer, kundebehov og emballasjeinnovasjon, i rapporten ”Mintel 2017 Global Packaging Trends”.

– Forbrukere blir ofte og lett fanget opp i den uendelige og raske flyten av kommersielle trender, sosiale tema og markedskommunikasjon. Med så mye aktivitet som konstant kjemper om forbrukers oppmerksomhet, blir emballasje hvit støy – en rolig, men jevn kraft i forbrukernes daglige liv. Effekten av kombinasjonen overlegen struktur og kortfattet merkevarebygging, blir måten emballasjen og våre mobile enheter stadig mer uløselig sammenflettet, og også måten merkevarer bruker emballasje for å nå ut til forbrukere, utover deres tradisjonelle kategorier – for å inkludere veksten i netthandel – har større effekt enn forbrukerne forstår. I hvert fall så langt, skriver David Luttenberger, Internasjonal direktør for emballasje i Mintel, på deres nettsider.

Sammenfletting av emballasjestruktur og merkevarebygging

En tredjedel av voksne amerikanere mener at høy kvalitet på matemballasje er en indikator på høy produktkvalitet, og tre av fem britiske forbrukere sier at de bryr seg om emballasje på drikkevarer. Nå er tiden kommet for merkevarer å rulle ut unike emballasjestrukturer som ikke bare skiller seg ut i butikkhyllene, men som også bidrar til å skape og støtte merkevareidentitet. Konklusjon; god emballasjedesign beskytter produktet, fantastisk emballasjedesign beskytter merkevaren.

– Flertallet av forbrukerne legger merke til emballasjeform og design og kjøpsdrivere er direkte knyttet til, eller formidlet via emballasjen, skriver analytiker Beth Bloom i rapporten.

Emballasje på nett

Flere og flere handler på nett og 75 prosent av britiske forbrukere sier at om ti år vil de foreta mesteparten av handlingen på nett.

Etter hvert som netthandel vokser, må merkene undersøke både mulighetene og truslene som nettet kan medføre, da overgangen fra butikk til hjemmebutikk blir en sentral del av emballasjedesignen.

Emballasje blir smart, aktiv og intelligent

Selv om det mangler standardiserte definisjoner for smart, aktiv, intelligent og til og med mobilaktivert emballasje, finnes det klare og målbare samhandlinger med forbrukerne.

For eksempel; 50 prosent av amerikanske forbrukere sier de er interessert i å skanne matemballasjen for å lære mer om råvaren i emballasjen.

Opplevelsen av emballasje

Emballasjedesign har blitt dominert av behovet for merkevaregjenkjenning, variantidentifisering og informasjon. Forbrukerne er i økende grad ute etter merkevarer for å underholde og engasjere seg selv.

Den neste generasjonen av merkevarer, spesielt de som er rettet mot ”de vanskelige å nå”, yngre forbrukere, eller de mer kyniske forbrukerne, som de litt eldre hipsterne eller generasjon X, ser på design som en større del av merkevaren. Ikke bare for å skape tilknytning , men for å søke opplevelser.

Utvid forretningsområdene for de gode merkevarene

26 prosent av kanadiske forbrukere sier de ville vært interessert i å prøve lunsj fra kjente restauranter, hvis det var tilgjengelig i dagligvarebutikkene.

33 prosent av amerikanske forbrukere sier at det ikke finnes nok produkter av typen snacks som er pakket på en fornuftig måte.

Pris er en nøkkelfaktor i forbrukernes kjøpsbeslutninger, men merkevaretillit har også en sentral rolle. Varemerker kan benytte tillit for å skape lojalitet og utvide produktporteføljen godt utover tradisjonelle kategorier.

Les hele Mintels rapport, 2017 Global Packaging Trends her.