Rektor på Selnes skole foreslo at 6 klasse skulle starte elevbedrift og en gjeng på seks elever ble så inspirert av skolekokkens knekkebrød, at de gjerne ville videreutvikle dette produktet i sin elevbedrift. Dette var greit for kokken og barna startet arbeidet med å forbedre knekkebrødene. Produksjon av knekkebrød startet opp i desember 2015 og produktet har blitt veldig populært blant andre elever og lærere ved skolen.

– Alle som smaker på knekkebrødene våre, sier det er de beste knekkebrødene de noen gang har smakt, sier Jenny (11), som er med i elev­bedriften til Aftenposten junior.

 

Bakehuset fattet interesse

– Bakehuset Nord Norge ønsker å støtte opp om nordnorsk kultur, idrett og andre gode formål i landsdelen, og dette er et fint tiltak av en lokal klasse som vi ønsket å støtte.

Produktet var meget bra, det var såpass bra at vi valgte å kjøpe oppskriften og gi en liten støtte til dem for hver solgte pakke Selnes knekkis, selv om vi hadde våre egne knekkebrød i salg fra tidligere, sier Kjell Vidar Jensen, produksjonssjef i Bakehuset Nord Norge.

Bakehuset skal betale en fast pengesum til Selnes skole for hvert eneste knekkebrød de selger og disse pengene går til et veldedig formål. Formålet er et barnehjem i Nepal.

– Læreren på skolen var meget entusiastisk og vi opplevde han som genuint interessert i å få barn til å lage mat i fra grunnen av. De har også matsvinn som et fokus i timene der matlaging står på agendaen. De har også flere prosjekter for nye produkter på gang, kanskje kommer det et produkt til i salg etter hvert, hvem vet, sier Jensen.

 

Er imponert

Daglig leder Ungt Entreprenørskap Troms, Anne Grete Johansen, synes elevene ved Selnes skole har vært flike og tror de har lært mye i løpet av dette prosjektet.

– At disse elevene lykkes med å selge et elevprodukt til en etablert bedrift, viser hvor viktg det er å lære om hvordan arbeidslivet vil fungere når elevene blir voksne. Her har de samarbeidet, vist kreativitet og kommet frem til gode resultater. Akkurat slik det vil være om noen år når disse elvene er voksne og i arbeid. Jeg er imponert, sier Johansen.

selnes-knekkis

I konkurranse med eget produkt

Kan Selnes knekkis utkonkurrere knekkebrødet dere allerede har på markedet?

– Vårt Knekkebrød er blitt en suksess i likhet med mange andre, men vi mener at dette vil være et godt supplement samtidig som vi støtter opp om lokale tiltak blant unge. Det er et lettere bitt i dette Knekkebrødet enn det som er fra tidligere og en annen smak. Begge Knekkebrødene er meget gode og vi mener produktene utfyller hverandre godt.

– Selnes knekkis skal selges gjennom våre distribusjonskanaler i nord Norge. Alle våre avdelinger vil ha dette i sortimentet og vi håper at vi kan begynne å selge Selnes knekkis i butikker over hele Nord-Norge i løpet av våren forteller produksjonssjefen.

– Det er jo hyggelig å se at entusiasmen for matlaging blant barn og unge er tilstede, kanskje er det noen av disse elevene som jobber som baker eller konditor hos oss om noen år? avslutter Jensen.