Det har lenge vært etterspurt et bredere mattilbud på Lokstallen i Ålgård og derfor tok styreleder, daglig leder og eier av selskapet Lura Turistheim (som eier Lokstallen), Christian Waage, kontakt med Elda Bakeri, skriver Gjesdalbuen.

Gjester ønsker et større tilbud

– Det vi ser mangler på Ålgård er et skikkelig konditori-tilbud med bakerivarer som er håndverkslaget, Samtidig har vi fått spørsmål fra kunder om vi selger påsmurt mat, sier Christian Waage til Gjesdalbuen.

Elda Bakeri (Gjesdalveien Conditori) sier ja til prosjektet og Waage ønsker med samarbeidet å kunne tilby gjestene kaker, wienerbrød, skoleboller, rundstykker og påsmurt mat, samt ferske brød i helgene.

Skal hente frem det gamle

Nå har også daglig leder i Elda Bakeri, Helge Hansen, tatt kontakt med Oddvar «Oddi Bagar» Oftedal, som tidligere drev bakeri i Ålgård. Oddis bestefar startet bakeriet 1924 og nå ønsker Helge Hansen å hente frem gamle Ålgård-oppskrifter fra Oddi og tilby gjestene på Lokstallen noe originalt.

– Mye av oppmerksomheten er rettet mot bakervarer fra andre land. Men vi kan fort glemme oss selv litt, og særlig de lokale mattradisjonene vi har i Norge. Plutselig er det vekke, sier Hansen til Gjesdalbuen.