De støttet bedrifter som falt utenfor andre offentlige ordninger. – Primært bedrifter som driver i servering, sier Sowe. Han er næringssjef i Hadsel kommune og snakker varmt om bakeriet på Melbu.

124 000 kroner

Av den drøye millionen som ble delt ut i vår, ga kommunen 124 000 kroner til Stein Magnussen Bakeri.

– Vi har vært litt skjermet her i kommunen, og vi har ikke hatt de store utbruddene. Men vi har bedrifter som har mistet muligheten til å ha åpent, understreker Sowe. Han snakket med Bakeri.net før innstramningene i Vesterålen i slutten av juli.

Trenger fagfolk

– Magnussen er en tradisjonsrik bedrift i Hadsel med et tosifret antall ansatte. Den bransjen, på lik linje med mange andre, har behov for fagarbeidere. Konsekvensen for dem vil bli stor hvis de må stenge. En konditor eller baker som mister jobben, kommer til å dra videre, sier næringssjefen.

Florian Vandenbussche er Melbu-bakeriets franske innslag – kommunen trekker frem at bakerier og konditorier trenger flinke fagfolk.

Florian Vandenbussche er Melbu-bakeriets franske innslag – kommunen trekker frem at bakerier og konditorier trenger flinke fagfolk.

Foto: Stein Magnussen Bakeri

Han trekker frem at bakeriet også har to filialer.

– De er et viktig møtested for innbyggerne i kommunen. Det er mange faktorer som gjør at Magnussen fikk støtte denne gangen og at de er i det øvre sjiktet, sier han.

Pusset opp

Det er ikke mange kommuner som har gitt bakerier og andre bedrifter støtte ut over det som kommer fra staten. – Det er midler som vi har fått fra staten, men som andre har valgt å bruke på annen måte, forteller Daniel Sowe.

Stein Magnussen Bakeri har også fått en tildeling fra Hadsel kommune tidligere.

Magnussen Kaffebakeri på Stokmarknes pusset opp lokalene i vinter. Kaféen har fått nymalte vegger, nytt gulv og akustikkplater i taket, i tillegg til nye disker og ny kaffemaskin, forteller Vesteraalens Avis.