I fjor mistet Tradisjonsbakeren AS i Indre Arna sin leveranse av lomper til dagligvaremarkedet, og måtte dermed legge ned hele lompeproduksjonen.

— Dermed satt vi igjen med et topp moderne lokale som var alt for stort for produksjonen vår, forteller daglig leder Leif Inge Turøy.

Han visste imidlertid at de hos den nærmeste konkurrenten, Hjelle Lille Konditori, slet med det motsatte: For små og gamle lokaler i forhold til produksjonen.

— Derfor tok jeg kontakt med Hjelle for å høre om han ville flytte noe av produksjonen sin til oss. Det ballet på seg, og vi ble til slutt enige om å slå oss sammen til ett selskap, forklarer Turøy.

Satser på kvalitet

Det nye selskapet har fått navnet Drømmebakst AS, og målet er å bli best i Bergen.

— Hjelle Lille Konditori er kjent for sine kvalitetsvarer, og nå som produksjonen flyttes til nye og topp moderne lokaler tror vi det skal være mulig å øke kvaliteten enda et par hakk. Målet vårt er å bli byens beste leverandør av konditorvarer – ikke på mengder, men på kvalitet. Det er kvalitet vi skal satse på, sier Turøy.

Tradisjonsbakeren hadde totalt åtte ansatte, men måtte nedbemanne til fire da lompeproduksjonen forsvant. Etter sammenslåingen med Hjelle Lille Konditori, vil det nye selskapet Drømmebakst ha totalt syv ansatte.

— Vi har fått inn tre konditorer fra Hjelle, som begynte her 1. november. Det var ikke noe problem for dem å flytte hit, for avstanden mellom oss og Hjelle Lille Konditori er på under to kilometer, forklarer Turøy.

Produktutvikling

Han beskriver sammenslåingen som en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

— Når to små sliter litt, kan det være like greit å slå seg sammen til et større selskap. Jeg er veldig optimistisk og har stor tro på Drømmebakst.

Det nye konditoriet skal levere varer til alle Hjelle-utsalgene i området. Noen av varene, som for eksempel kakemenn og kringler, vil bli solgt under det nye navnet Drømmebakst.

— Mens de eldste og mest tradisjonsrike produktene til Hjelle fortsatt vil bli solgt under det navnet. Vi vil jo ikke forvirre kundene, sier Turøy, som også røper at det vil komme en del nye produkter fra Drømmebakst etter hvert.

— Planen er å utvide varesortimentet vårt kraftig utover våren, forteller han.