Drømmeplassen ble startet opp i 2007 av Åkki Lidi,  kjent konseptutvikler og gründer i Kristiansand, som en kombinert kafé, bakeri og cateringbedrift. Drømmeplassen har også en avdeling i Arendal som ikke er en del av salget.

Hvorfor har du solgt Drømmeplassen?

– Jeg ser mange nye muligheter ved dette salget. Geheb kan bidra med masse kunnskap og know-how for å styrke posisjonen og merkevaren til Drømmeplassen, sier Åkki Lidi.

Lidi sier at Drømmeplassen ikke sliter spesielt med økonomien, men at tiden var kommet for å se langsiktig på hele prosjektet og at Geheb passet godt inn i de fremtidsplanene.

– Jeg har kjent Kjetil Hodne i Geheb lenge og vi  pratet om dette for noen år siden, men da ble det ikke noe. Nå var Drømmeplassen i en situasjon hvor en del avgjørelser skulle tas i forhold til fremtiden og vi ønsket å styrke og posisjonere oss, så det var veldig god timing at Geheb kom inn på eiersiden nå, sier Lidi.

Synergieffekter

Kjetil Hodne, daglig leder i Geheb Conditori bekrefter kjøpet.

– Drømmeplassen er et veldig godt konsept som vi ønsket å være med på å utvikle videre. Jeg tror Geheb kan bidra med mange ting og at det vil styrke begge bedrifter. Det er også interessant for oss å være medeiere i et konsept som er annerledes enn det vi tradisjonelt driver med, sier Hodne.

– Vi vil også nyte godt av synergieffekter i forhold til regnskap og økonomisystemer, så vi tror det vil gi rom for vekst.

Kommer Drømmeplassen til å bestå slik det er nå?

– Ja, Åkki skal fremdeles drive Drømmeplassen, vi skal være med å styrke konseptet og bidra med det vi er gode på. Det kan være at det dukker opp andre ideer om  hvordan konseptet skal utvikle seg, men vi er fremdeles i startfasen.

Kommer noen til å miste jobben i Drømmeplassen etter oppkjøpet?

– Nei, slik det ser ut nå så beholder alle jobben.

Hva er det langsiktige målet med Drømmeplassen?

– Målet er å skape vekst, sier Kjetil Hodne.