Bakeriutsalg med stort vindu, sett fra gaten.
Backstube i Rådhuspassasjen i Oslo har drevet ulovlig. Nå krever kommunen at de stanser all bruk av lokalet som serveringssted innen 15. mai.

Drev ulovlig –
må stanse all servering

Backstube risikerer bot dersom de ikke stopper å bruke lokalet som serveringssted.

Lokalet til bakerikjeden i Rådhuspassasjen brukes i dag ulovlig som serveringssted, ifølge Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune. Lokalet var nemlig ikke godkjent som serveringslokale. Backstube har hatt tilhold på adressen siden 2020.

Det er Avisa Oslo som skriver om saken og viser til at det har vært en dialog mellom PEB, Backstube og gårdeieren. Gårdeier og Backstube kunne ikke bli enige om hvem som skulle søke om brukstillatelse, og derfor ble det heller ikke gjort, forteller daglig leder Nils Arne Rudi Gundersen i Rådhuspassasjen AS til Avisa Oslo.

Dersom ikke Backstube stanser all bruk av lokalet som serveringssted innen 15. mai, blir de ilagt en bot på 50.000 kroner. Deretter påløper det en løpende bot på 2000 kroner per dag inntil bruken av lokalet har stanset.

Rudi Gundersen forteller til avisen at Backstube skal flytte ut før fristen.

– Vi skal rehabilitere hele eiendommen, så Backstube måtte flytte ut i oppussingsperioden uansett, sier han.

Den daglige lederen opplyser om at bakeriet får flytte tilbake etter at eiendommen står ferdig, med riktige tillatelser på plass. Dette kan imidlertid ta rundt et og et halvt år.

Avisa Oslo har vært i kontakt med Richard Felix Heinrich, en av de to gründerne i Backstube, men han har ikke ønsket å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS