Onsdag 28. oktober startet den første av tre finaledager i World Chocolate Masters, i Salon du Chocolat i Paris. De 10 første finalistene fra onsdag gjorde en formidabel jobb, og en videosnutt som viser alle de vakre skulpturene kan du nederst i artikkelen.

Som i de fleste konkurranser foregår det dramatikk – Tyske Sabine Dubenkropp mistet en del av sin showpiece i gulvet, og den spanske finalisten Pepe Isla sin showpiece falt i gulvet rett før evaluering.

I dag er gruppe to av finalisten i gang, også nå er det showpiece det jobbes med. Fredag 30. oktober er det superfinale, hvor kun 10 av de opprinnelige 20 finalistene skal konkurrere om å bli World Chocolate Master. Deltakerne har forberedt seg i to år til denne konkurransen, og i 2013 var det Davide Comaschi fra Italia som vant den ærefulle tittelen. Skandinavia representeres av Tor Stubbe fra Danmark, som konkurrerer i dag.

Marte Krystad fra det norske Konditorlandslaget var med og konkurrerte i det Skandinaviske uttaket i mars. Selv om hun ikke gikk videre er det en flott prestasjon og en verdifull erfaring for den unge jenta.

Sånn ser programmet ut for finalistene disse dagene:

 

Dag 1 og 2 (alle finalistene)

Chocolate showpiece (17%)
Moulded praline (15%)
‘My Or Noir Story’ (15%)
Chocolate Snack to Go (15%)
Kitchen skills (10%)

 

Dag 3 (superfinalistene)

Patisserie of the Day (15%)
Creation ‘Where Nature Goes’ (13%)

Se video fra første dagen av WCM i Paris her.