Amund Skrutvold er juryformann når Norges beste baker (senior og ung baker) skal kåres i neste uke.
Amund Skrutvold er juryformann når Norges beste baker (senior og ung baker) skal kåres i neste uke.

Disse skal kåre Norges beste baker

Tre solide fagpersoner skal kåre Norges beste baker, både i senior- og juniorklassen.

Publisert Sist oppdatert

NM for bakere (senior) foregår 23. oktober under Worldskills på Hellerudsletta. Loic Arquetout (Søtt&Salt), Jonathan Burt (Tollboden Bakeri) og Fredrik Lønne (Harmoni Håndtverksbakeri) skal konkurrere om NM-tittelen.
I NM Ung Baker konkurrerer Catrine Olsen (Fardal bakeri og konditori), Ingrid Knutsen (Godt Brød Bislett) og Caroline Hetland Åsen (W.B. Samson).

I juryen for konkurransen er det tatt ut tre personer som skal stå for bedømmingen. Disse er:

Amund Skrutvold, Bakehuset AS (juryformann)

Skrutvold jobber til daglig som produktutviklingssjef hos Bakehuset AS, og er utdannet med svennebrev og mesterbrev i bakefaget. Han er tidligere koordinator for bakerlandslaget og har erfaring som dommer/ jurymedlem i flere nasjonale og internasjonale bakekonkurranser. Skrutvold har vært med som baker for den norske OL-troppen både til vinter-OL i Vancouver/ Canada i 2010 og til vinter-OL i PyeongChang/ Sør-Korea i 2018.

Emmanuel Rang fra Åpent Bakeri er jurymedlem.
Emmanuel Rang fra Åpent Bakeri er jurymedlem.

Emmanuel Rang, Åpent Bakeri AS (jurymedlem)

Rang, eller «Manu» som han også kalles, kommer fra Frankrike og startet Åpent Bakeri i Oslo, sammen med Øyvind Lofthus, i 1998. Åpent Bakeri har vært en ledestjerne for «artisan baking» i Norge og for meget godt håndverk. Rang deler raust av sin kunnskap med hele baker-Norge, og mottok i 2017 BKLFs hederspris. Han har også vært med på å skrive flere bøker om baking.

Gunnar Solberg har selv en merittliste fra konkurranser. Neste uke er han med i juryen som skal kåre Norges beste baker, både i senior- og juniorklassen.
Gunnar Solberg har selv en merittliste fra konkurranser. Neste uke er han med i juryen som skal kåre Norges beste baker, både i senior- og juniorklassen.

Gunnar Solberg, Baker Hansen AS (jurymedlem)

Solberg jobber til daglig som bakermester hos Baker Hansen, Oslo. Han er utdannet med svennebrev og mesterbrev i bakefaget, og har i tillegg diplombakerutdanning fra NMBU. Solberg fikk 3.plass i NM Ung Baker i 1991 og deltok i EM Ung Baker i 1992 i Tyskland. Han var også jurymedlem i NM for bakere 2016, og juryassistent under Nordic Bakery Cup i Oslo 2016.

 

Powered by Labrador CMS