NM for bakere (senior) foregår 23. oktober under Worldskills på Hellerudsletta. Loic Arquetout (Søtt&Salt), Jonathan Burt (Tollboden Bakeri) og Fredrik Lønne (Harmoni Håndtverksbakeri) skal konkurrere om NM-tittelen.
I NM Ung Baker konkurrerer Catrine Olsen (Fardal bakeri og konditori), Ingrid Knutsen (Godt Brød Bislett) og Caroline Hetland Åsen (W.B. Samson).

I juryen for konkurransen er det tatt ut tre personer som skal stå for bedømmingen. Disse er:

Amund Skrutvold, Bakehuset AS (juryformann)

Skrutvold jobber til daglig som produktutviklingssjef hos Bakehuset AS, og er utdannet med svennebrev og mesterbrev i bakefaget. Han er tidligere koordinator for bakerlandslaget og har erfaring som dommer/ jurymedlem i flere nasjonale og internasjonale bakekonkurranser. Skrutvold har vært med som baker for den norske OL-troppen både til vinter-OL i Vancouver/ Canada i 2010 og til vinter-OL i PyeongChang/ Sør-Korea i 2018.

Emmanuel Rang fra Åpent Bakeri er jurymedlem.

Emmanuel Rang fra Åpent Bakeri er jurymedlem.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Emmanuel Rang, Åpent Bakeri AS (jurymedlem)

Rang, eller «Manu» som han også kalles, kommer fra Frankrike og startet Åpent Bakeri i Oslo, sammen med Øyvind Lofthus, i 1998. Åpent Bakeri har vært en ledestjerne for «artisan baking» i Norge og for meget godt håndverk. Rang deler raust av sin kunnskap med hele baker-Norge, og mottok i 2017 BKLFs hederspris. Han har også vært med på å skrive flere bøker om baking.

Gunnar Solberg har selv en merittliste fra konkurranser. Neste uke er han med i juryen som skal kåre Norges beste baker, både i senior- og juniorklassen.

Gunnar Solberg har selv en merittliste fra konkurranser. Neste uke er han med i juryen som skal kåre Norges beste baker, både i senior- og juniorklassen.

Gunnar Solberg, Baker Hansen AS (jurymedlem)

Solberg jobber til daglig som bakermester hos Baker Hansen, Oslo. Han er utdannet med svennebrev og mesterbrev i bakefaget, og har i tillegg diplombakerutdanning fra NMBU. Solberg fikk 3.plass i NM Ung Baker i 1991 og deltok i EM Ung Baker i 1992 i Tyskland. Han var også jurymedlem i NM for bakere 2016, og juryassistent under Nordic Bakery Cup i Oslo 2016.