Dag Veiby startet Microbakeriet i Sandefjord våren 2020.

Disse er nominerte til Årets Bakeri 2024

Microbakeriet i Sandefjord og 15 andre bakerier fra nord til sør i landet er nominerte i kåringen Årets Bakeri 2024. 

Publisert

16 bakerier fra Harstad i nord til Kristiansand i sør er nominerte i Årets Bakeri 2024. Det melder Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), som i år arrangerer den prestisjefylte kåringen for syvende gang.

Dette er de nominerte til Årets Bakeri 2024:

Aanerud Bakeri (Årnes)
Evensen's Bakeri & Conditori (Kirkenær)
Brød & Sånt (Hommelvik)
Marens Bakeri (Straumen)
Søtt + Salt (Bergen)
Mesterbakeren (Oslo)
Bakerinnen (Harstad)
Levain the bakery (Levanger)
Geheb Conditori og Bakeri (Kristiansand)
Microbakeriet (Sandefjord)
Motz og Kringla Bakeridrift (Halden)
Obelia Konditori og Patisserie (Oslo)
Kjevla Hjemmebakeri (Skallestad)
Elt Bakeri (Sollia)
Tollboden Bakeri (Flekkefjord)
Den Glade Baker (Asker)

Stolte over nominasjonen

Nominasjonene kommer fra bakeriene selv, og fra bransjefolk som kjenner til hvordan det enkelte bakeriet drives. Juryleder Vigdis Myhre Næsseth sier at det er en god blanding av ulike bakerier blant de nominerte. 

– I år er det også et knippe mindre bakerier som ikke er kjent for oss i juryen fra før, så dette blir spennende arbeid.

Microbakeriet i Sandefjord er et av de mindre bakeriene på listen. Eier og driver Dag Veiby forteller til Sandefjords Blad at det er stas å bli lagt merke til. 

– At vi som et så lite bakeri blir sett og nominert er noe vi er veldig stolte over, sier han.

Prekvalifisering neste

Kompetanseutvikling er tema for årets kåring. Juryen vil derfor legge spesielt vekt på hvordan bakeriene jobber med utvikling av kompetanse.  

– Vi vil se på alle områder, fra produksjon til kundeopplevelse, ikke bare den faglige kompetansen i baker- og konditorfaget, sier Næsseth.

Hun og resten av juryen skal nå i gang med å kontakte de nominerte og innhente informasjonen de trenger til en prekvalifisering av bakeriene. Denne runden med prekvalifisering er ny i år, og de nominerte bakeriene vurderes her etter følgende basiskriterier: bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne, bedriftens fagkompetanse, hvor stor andel som er egenprodusert i bakeriet og om mulig, trivsel og arbeidsmiljø/bedriftskultur.

Går stadig på kurs

Bakeriene som går videre til kvalifiseringen, vil bli nærmere vurdert etter temaet for årets kåring, som altså er bedriftens fokus på kompetanseutvikling. 

Dag Veiby i Microbakeriet sier til Sandefjords Blad at kompetanseutvikling er viktig i den lille bedriften hans. Selv er han utdannet baker, og hans medarbeider Justina Sviderskiene følger en opplæringsplan for å bli faglært. 

– I tillegg er vi stadig på kurs for å forbedre oss. Vi har blant annet vært på flere av kursene til Remy Corbet, forteller Veiby til lokalavisen.

Etter prekvalifiseringen starter juryen på arbeidet med å  velge ut tre finalister. Den endelige vinneren av Årets Bakeri 2024 vil bli offentliggjort til høsten. 

Powered by Labrador CMS