Norsk cøliakiforening har delt ut prisen Årets glutenfrie bedrift siden 2012 for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud i markedet.

Årets glutenfrie produsenter 2020

Prisen til Årets glutenfrie produsent 2020 går til to produsenter, der den ene er Elda bakeri i Sandnes som tidligere har blitt kåret til Årets Bakeri 2019.

I sin begrunnelse fra Norsk cøliakiforening heter det følgende:
Elda Bakeri tildeles prisen for Årets glutenfrie produsent for sitt omfattende sortiment av gode, glutenfrie bakevarer, og deres møysommelige arbeid for videreutvikling og distribusjon. Elda Bakeri tilbyr et stort spekter av smakfulle bakevarer, og jobber kontinuerlig med utvikling av både eksisterende og nye produkter. De er opptatt av å tilby produkter som savnes i butikkene. Produktene fra Elda Bakeri har en omfattende distribusjon, som er stadig økende. Det er svært positivt at de jobber for 100 % tilgjengelighet for kundene. En stor honnør til Elda Bakeri for deres fremragende innsats for tilbud, kvalitet og spredning av gode, glutenfrie produkter!

Den andre produsenten som er tildelt prisen er Nua Brygghus i Mandal som tilbyr et bredt sortiment av glutenfrie håndverksøl.

Året glutenfrie konditori 2020

Året glutenfrie konditori 2020 er tildelt Spisekroken i Evje. Konditoriet får prisen for deres gode, glutenfrie tilbud og det store engasjementet de utviser på det glutenfrie området. Spisekroken tilbyr et rikt utvalg av glutenfrie bakevarer. De har alltid glutenfrie ferskvarer tilgjengelig, og ellers mye på frys. Glutenfrie brød, kaker, lefser og påsmurte bagetter er noe av det man kan få kjøpt der. Det er tydelig skiltet og lett å se at de har et glutenfritt tilbud. De har i tillegg en svært positiv innstilling og er imøtekommende og serviceinnstilte. En stor honnør til Spisekroken for deres satsing på lekre, glutenfrie bakevarer, og for deres ønske om å glede alle kunder, heter det i pressemeldingen.

Årets glutenfrie spisested 2020 er Fugl Føniks i Ørsta.