Møllerens ØKOlogiske er en storsatsing innen bakerisektoren på økologiske bakervarer. Konseptet ble lansert i mai.

– Økt satsing på og vekst innen økologiske matvarer er en naturlig konsekvens av den økte etterspørselen etter slike produkter. Som ledende markedsaktør innen mel og korn er det vårt ansvar å følge forbrukertrender og etterspørsel tett slik at vi kan tilby våre kunder dagsaktuelle og ettertraktede produkter og løsninger, sier Kategori – og utviklingssjef/Bakeri Henriette Thomsen i Norgesmøllene AS til Bakeri.net.

 

Stort utvalg

Det nye konseptet er en videreføring av en lang satsing.

– Dere har hatt fokus på økologiske produkter i mer enn 10 år. Hva er nytt nå?

– Møllerens har hatt økologisk mel i flere år, men har nå utvidet med flere økologiske meltyper og ingredienser for å skape et mer helhetlig og komplett utvalg, slik at det blir enkelt for våre bakerikunder å velge og satse på økologiske bakervarer.

Økologisk siktet og sammalt hvete, rug, utkorn sammalt melblanding, grov melbase (59 prosent), Øko bakst, tørkede surdeiger, maltmel og frømiks som består av havregryn, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø og gresskarkjerner er produktene som inngår i det nye ØKO sortimentet.

 

Egne resepter

Møllerens har også utviklet en rekke resepter til konseptet, og sparrer gjerne med kunder om flere!

– I tillegg til reseptene er vi naturligvis en sparringspartner og «hjelpende hånd» for våre kunder som ønsker råvarene til sine egne økologiske resepter/produkter, forteller Henriette Thomsen til Bakeri.net.

 

– Hvordan har responsen vært?

– Vi opplever god interesse og nysgjerrighet rundt konseptet av våre kunder. Møllerens ØKOlogiske sortiment er et innholdsrikt økologisk alternativ i et stadig voksende marked, påpeker Thomsen.