Dette vil dagens bakerikunder ha

Dagens bakerikunder vil ha noe sunt i farta, men også små biter med ren nytelse - som selvfølgelig må ta seg bra ut på bilder!

Publisert Sist oppdatert

Unge mennesker kommer i stor grad innom bakerier for å kjøpe noe sunt og godt som de kan ta med seg og spise på veien.

En forutsetning for suksess i alle bransjer, er å tilby de produktene som kundene faktisk vil ha. Hva dagens bakerikunder faktisk vil ha styres blant annet av trender, og her er fem som er aktuelle nå:

1. Fotogene fristelser

Bilder er viktigere enn noensinne – også for bakerier og konditorer. Mange amerikanske bakerier er flinke på å utvikle produkter som bare skriker etter å bli delt i sosiale medier. De vet nemlig at suksess på for eksempel Instagram er gull verdt. (Her er en liste over de 15 bakeriene og kafeene i USA som var mest «instagrammet» i fjor.)

Nettstedet Forbes spår at denne trenden bare vil bli enda større fremover. I forbindelse med produktutvikling kan derfor spørsmålet om hvordan bakverket vil se ut i sosiale medier, komme til å bli et av de viktigste.

https://www.instagram.com/p/BH0dAfvjmVm/?taken-at=344364

2. Mmm… i miniatyr

På tross av den store helse- og sunnhetstrenden, vil vi fortsatt kose oss med kaker og andre bakverk. Vi nordmenn er også blitt mye mer kulinarisk nysgjerrige med årene. Det er rett og slett veldig mye vi ønsker å smake på, og dermed har miniatyrkaker- og desserter dukket opp som en ny og hot trend, melder Dawn Foods i sin Trend Ticker for 2017.

Konditor Bronwen Weber, som står bak det innovative kakestudioet Frosted Art & Bakery i Dallas, selger til og med tre etasjes bryllupskaker i miniatyr. Og på grunn av miniatyrtrenden vil markedet for makroner fortsette å vokse, spår den amerikanske bakeriutstyrsleverandøren Superior i sin nyeste trendrapport.

3. Sunn snacks

Dagens unge er opptatt av å spise sunt, men de har også dårlig tid. En ny undersøkelse utført av Sureveygoo på oppdrag fra Welch’s Global Ingredients Group viser at de aller fleste amerikanere mellom 18 og 35 år erstatter et eller flere tradisjonelle måltider i uka med noe sunt som kan spises i farta. Unge mennesker kommer i stor grad innom bakerier for å kjøpe noe sunt og godt som de kan ta med seg og spise på veien. Det skriver bakeryandsnacks.com, som understreker at såkalte «savory» muffins kan være vel så lønnsomme som de tradisjonelle søte.

Savoury muffins er er sunn alternativ for sultne folk i farta.

4. Personlig profil

Det er ikke noe nytt at «du er hva du spiser», men dagens unge tar dette ordtaket til et nytt nivå, skriver forbes.com. Mens tidligere generasjoner i stor grad uttrykte sin personlighet gjennom klær og eiendeler, er matvalg blitt et viktig identitetsmerke for både millenniumsgenerasjonen og generasjon Z. Selskaper uttrykker seg også stadig mer gjennom mat, som kan kommunisere alt fra holdninger til smak og kreativitet.

I kakeverdenen kommer denne trenden blant annet til uttrykk gjennom personlig pynt. Anne Heap, som driver selskapet Pink Cake Box Custom Cakes, sier til bakingbusiness.com at hun elsker å sette personlig preg på kakepynten sin og at det gir henne økt fortjeneste. Produkter som kakemaling og sjokoladeprintere gir dagens konditorer mange muligheter for å lage personlige produkter.

5. Berikede bakverk

Helsebevisste forbrukere vil ha brød beriket med ekstra vitaminer. Brød hvor noe av melet erstattes av grønnsaker er også populært. Generelt er markedet for meltyper laget av belgfrukter sterkt voksende, skriver bakingbusiness.com. Mel som er laget av linser, erter eller bønner kan øke det totale næringsinnholdet i mange bakverk. Svenske Fazer har allerede kastet seg på denne trenden ved å lansere et bønnebrød.

Worldbakers.com melder også om store vekstmuligheter for funksjonelt mel, som er en betegnelse for melsorter med ekstra høy næringsverdi.

Helsebevisste forbrukere vil ha brød beriket med ekstra vitaminer.
Powered by Labrador CMS