Daglig leder i W.B. Samson er stort sett fornøyd med fremlagt krisepakke som dekker deler av de faste kostnadene i bedriftene.

Dette mener Samson om krisepakken

Dette mener daglig leder Carl Fredrik Samson i W.B. Samson om den nylige fremlagte krisepakken som dekker deler av faste kostnader.

Publisert Sist oppdatert

Veldig mange har allerede båret store tap i forbindelse med permitteringer og varelagre som går ut på dato og omstillingskostnader av forskjellig art.

Familiebakeriet har hatt en nedgang i salget i egne filialer på mellom 50 og 70 prosent og 95 prosent nedgang i ekstern levering. Bedriften har permittert 168 ansatte og stengt fire filialer. De var derfor spente på hvordan krisepakken ville treffe utfordringene de har.

Stort sett fornøyd

– Jeg er fornøyd med pakken. En utfordring er at man tror de som har 35 % omsetning har det 35 % bra. Det er ikke riktig da mesteparten av de 35 % vil gå til løpende kostnader. Det er riktignok bedre å holde åpent enn stengt siden man holder hjulene i gang slik at man da får dekket 65 % faste kostnader fremfor 100 % synes jeg man må akseptere. Den perfekte løsningen finnes ikke på så kort tid som man har her, men jeg synes man ikke i tillegg burde ganget det med 0,8. Den burde være 0,9 – eventuelt fjernet den faktoren fra regnestykket, sier Carl Fredrik Samson til Bakeri.net.

Bør komme nye tiltak

– Hva mener du skal til av ytterligere tiltak for å hjelpe på situasjonen?
– Vi vet jo ikke hva som skjer fremover, men det er klart veldig mange har allerede båret store tap i forbindelse med permitteringer og varelagre som går ut på dato og omstillingskostnader av forskjellig art. Jeg har trodd at noe av dette blir vår «egenandel», men når jeg ser dem nå legge egenandel inn i alle tiltakspakkene, så må det jo komme tiltak der også. Ellers blir egenandelen samlet veldig stor for mange. I tillegg er det jo helt umulig å tjene noe særlig i en situasjon som nå, det vil si at kostnader som avskrivinger og lignende ikke vil kunne tas som før, og det vil tære på egenkapitalen til mange og kan skape problemer neste år.

– Når mener du eventuelt nye tiltak må på plass?
Så raskt som mulig, men jeg skjønner godt rekkefølgen man prioriterer tiltakene på nå og er enig i den.

– Gjør krisepakken at dere nå tenker annerledes i forhold til om det er mulig å drive videre med de forutsetningene dere nå har i markedet?
– Vi har hele tiden tenkt at vi skal drive videre, men det å få på plass tiltak som dette gjør at man kan vri fokus på å tilpasse seg situasjonen med visshet om at de faste kostnadene ikke lenger er faste i regnestykket, de vil variere med omsetningen. Det gjør det også mye lettere å se hvordan vi skal få dette til å fungere om det måtte ta virkelig lang tid før tilstandene normaliserer seg. Det er jo fortsatt stor grad av usikkerhet på hva som skjer fremover, sier Carl Fredrik Samson.

 

Powered by Labrador CMS