Jubelen stod i taket da Norge først vant kategorien «party products» og deretter gikk hen og tok tredjeplassen i hele konkurransen. Det er en enorm prestasjon for et lag som har klatret bratt de siste årene. Og nå er de blant de beste landene i verden.

De norske utøverne og støtteapparatet var nesten i sjokk over at det ble pallplass. Bakeri.net har snakket med både utøverne og støtteapparat der noen var nesten målløse og andre var rørt til tårer over Norge endte på en tredjeplass i verdensmesterskapet.

Ganske spøtt og drømt om

– Det var ganske sprøtt å stå på podiet å innse at vi hadde slått land som Japan, Sør-Korea og Frankrike, ja alle de landene der…Det er ganske sprøtt egentlig, det er kult, sa en nesten målløs Nikolai Meling med premien i hånda.

Også Ivar Bakke som vanligvis strør om seg med litt flere ord, var ordknapp etter seieren.

– Dette har jeg drømt om og det klaffa. Det er veldig kult, sa Bakke.

Sinnsykt og vanvittig

– Landslagstrener André Løvaas, hva tenker du nå?

– Først og fremst tenker jeg at dette er sinnsykt. At vi greier å ta en tredjeplass i et verdensmesterskap er helt latterlig. Dette her er bensin å gå på. Dette er det man tikker og går for, sier Løvaas som også retter en stor takk til et stort norsk støtteapparat.

– Dette er helt vanvittig og jeg klarer nesten ikke sette ord på det, sa en svært rørt lagtrener Erlend Løken Volden.

Betyr enormt mye for bransjen

– Dette er så stort at nesten umulig å beskrive det. Denne prestasjonen betyr enormt mye for norsk bakerbransje, sa daglig leder Gunnar Bakke og fikk følge av president Ole John Berntsen som beskriver dette som en drøm som ble virkelig.