Norges VM-håp: Xiao Juan Peng, Trude Beate Brendehaug og Fredrik Lønne.

Dette er Norges VM-håp

Nå er det klart. Dette trekløveret skal representere Norge i neste års Coupe du Monde de la Boulangerie.

Publisert

Vi håper at juryen vil synes det norske aspektet og våre smaker er spennende.

Det norske laget består av Trude Beate Brendehaug, Fredrik Lønne og Xiao Juan Peng – et lag som både har tung konkurranseerfaring og unge krefter.

Både Trude Beate og Fredrik har mange års fartstid på BKL, og har begge konkurrert internasjonalt flere ganger.

Xiao er et ubeskrevet blad i konkurransesammenheng, med unntak av deltagelse i ung konditor i 2017. Men hun er et talent, og vil ta nivået bra, forteller coach Remy Corbet.

Lager showpiecen

– Xiao skal lage skulptur, og hun viser raskt progresjon i teknikken. Hun har en grunnteknikk som er veldig solid, og vi skal jobbe godt frem mot konkurransen i januar 2022, slik at hun kan lage den skulpturen vi ønsker oss, sier Corbet.

– Å være med på dette laget er en stor utfordring, det er en ny og, litt skummel situasjon for meg. Jeg skal lære masse på relativt kort tid. Men jeg føler meg veldig trygg med Remy, Trude Beate og Fredrik rundt meg, så jeg har troen på at jeg skal være klar til konkurranse på nyåret, forteller Xiao, som til daglig jobber på Naustdal Dampbakeri.

– Nå gjelder det å trene hardt fremover, og være fokusert, sier Xiao.

Corbet og Juan Peng drar også til Paris for å trene teknikk i august.

– Vi skal hente inspirasjon og lære teknikk i Paris. Xiao har så klart mye å lære, hun er ennå ung, men jeg har veldig troen på at hun kommer til å gjøre en god konkurranse neste år.

Det vil bli en høst med mye trening for laget som skal til VM, sier Coach Remy Corbet.
Det vil bli en høst med mye trening for laget som skal til VM, sier Coach Remy Corbet.

Kjær,ligheten

Tema for konkurransen er kjærlighet, og Corbet og teamet jobber med produkter og utseende som skal skille seg ut fra mengden.

– Vi har ikke landet verken utseende eller smaker, men vi vet hva vi vil, så vi bruker god tid for å finne rette smaker og utseende på produktene. Men vi vil satse på det norske, og bruke råvarer med særpreg der det er mulig. Vi håper at juryen vil synes det norske aspektet og våre smaker er spennende. I løpet av oktober bør vi har det meste på plass, og så blir det å terpe på gjennomføring frem til januar neste år. Det er veldig mye som skal lages i løpet av konkurransen, så alle detaljer må stemme for at de skal rekke å bli ferdig, sier Corbet.

Gru-gleder seg

Trude Beate Brendehaug har ansvar for søtbaksten og gleder seg stort til konkurransen.

– Det er på mange måter dette jeg har jobbet for i mange år.  Jeg gleder meg veldig, og gruer meg litt, sier Brendehaug.

– Hvordan vil dette laget fungere, tenker du?

– Både jeg og Fredrik har mye erfaring og vi kommuniserer godt, så vi vet hva som venter oss og er trygge i konkurransesituasjonen. Xiao er veldig dyktig, og selv om hun ikke har noe særlig konkurranseerfaring, så tror jeg hun vil gå godt inn i laget. Vi skal dele vår kunnskap med Xiao, og til sammen er vi et bra lag, sier Brendehaug.

– Produktene er ikke klare ennå, det er en del testbaking om dagen. Men vi har en tydelig plan vi jobber etter og satser på at alle produkter er bestemt innen oktober, legger Brendehaug til.

– Trude Beate har en super teknikk og produktene hun lager er i topp-klasse. Og hun har masse erfaring og engasjement, og er en naturlig kaptein på dette laget. Jeg tror hun kommer til å time formen og produktene perfekt til januar 2022, sier Corbet.

Disse skal til VM. F.v: Xiao Juan Peng, Trude Beate Brendehaug og Fredrik Lønne.
Disse skal til VM. F.v: Xiao Juan Peng, Trude Beate Brendehaug og Fredrik Lønne.

Gjør comeback

Fredrik Lønne gjør comeback på bakelandslaget etter å ha gitt seg for et par år siden. I mellomtiden har han utviklet bakeriet sitt til å bli et av de beste i landet, og i fjor ble Harmoni kåret til Årets Bakeri.

– Jeg kunne ikke si nei, da jeg ble spurt om jeg ville være med på dette. Coupe du Monde er stort og jeg gleder meg mye til å være med på dette, sier Lønne som har ansvar for brød og baguetter i VM.

– Hvordan er det å være tilbake på landslaget?

– Det er veldig gøy å være med igjen. Det tar så klart mye tid å være med på dette, men jeg synes det er så givende at det er verdt det. Dessuten trener vi annerledes enn tidligere, det er kun VM-laget som trener sammen og da blir det mer fokusert og mer effektiv treningstid, noe som er bra for min del, sier Lønne.

Grovbrød i Paris

 – Hvilke produkter ser du for deg i konkurransen?

– Jeg kommer til å ha fokus på de norske råvarene. Grovt mel gir særpregede surdeigsbrød som ofte pleier å få oppmerksomhet, det har i hvertfall gjort det i tidligere konkurranser. Så jeg kommer til å utvikle dette videre frem mot Coupe du Monde. Så er det et krav om å bruke en viss andel fransk mel, blant annet i baguetter. Dette må jeg trene godt på fremover, siden dette melet oppfører ganske annerledes enn jeg er vant til, sier Lønne.

Trener Corbet er glad for at Lønne takket ja til å være med i VM.

– Det er godt å ha med en kapasitet som Fredrik i VM. Han er veldig erfaren, kreativ og en smart baker. Også kan han de norske meltypene godt, noe vi ønsker å satse på, sier Remy Corbet.

Fredrik Lønne er tilbake på landslaget etter ca to års fravær. Jeg gleder meg til å være med i VM, sier han.
Fredrik Lønne er tilbake på landslaget etter ca to års fravær. Jeg gleder meg til å være med i VM, sier han.
Powered by Labrador CMS