Dette er Norges produkter

Spent på å se hvilke produkter Norge skal lage i VM på mandag? Her er produktene fra siste gjennomkjøring.

Publisert

Vi har satset på norske råvarer og norske smaker.

Rémy Corbet, Trude Brendehaug og Xiao Juan Peng har hovedansvar for hver sin kategori, som er henholdsvis brød og baguetter, søtbakst og brødskulptur. I tillegg samarbeider laget om den fjerde kategorien som er sandwich.

Særpreg med norske smaker

Tema for konkurransen er «kjærlighet», og det norske laget har jobbet hardt med produkter som skal skille seg ut på smak og estetikk.

– Vi har satset på norske råvarer og norske smaker. Det er kanskje litt dristig, men norske råvarer er av høy kvalitet og gir produktene særpreg. Det gjelder både innenfor søtbakst og brød. Det er et fortrinn vi ønsker å utnytte, sier Remy Corbet. For eksempel er grovt mel vanlig i Norge. Dette gir særpregede surdeigsbrød, og har ofte pleid å få oppmerksomhet i internasjonale konkurranser. Det norske laget kan likevel ikke bare bruke norske råvarer, da det er krav om å bruke en viss andel fransk mel, blant annet i bagetter.

Følg konkurransen

Bakeri.net er på plass i Paris og dekker konkurransen. Du vil finne artikler og videointervjuer på våre nettsider. Følg også Bakeri.net på Instagram (bakeridotnet) og på Facebook (Bakeri.net). På Instagram vil du få live oppdateringer fra VM.

Norges produkter

Her er produktene Norge skal lage i VM på mandag:

 

 

 

Coupe du Monde de la Boulangerie

Coupe du Monde de la Boulangerie går fra 26. til 28. mars, med premieutdeling den 29. mars. Konkurransen er den tolvte i rekken. Årets lag er Sør-Korea, Costa Rica, Elfenbenskysten, Danmark, Egypt, Frankrike, Marokko, Norge, Nederland, Senegal og Taiwan. Det tolvte laget, Japan, trakk seg på grunn av pandemien. Tema for konkurransen er "kjærlighet".

Hvert lag har to dager til rådighet. Dag en er forbeholdt oppveiing og tilrettelegging for dag to som er selve bakedagen. Det norske laget skal i ilden mandag 28. mars. Premieutdelingen er dagen etter, tirsdag 29. mars.

Powered by Labrador CMS