Tine står bak konkurransen og har invitert baker- og konditorbransjen til å delta med sine beste wienerbrød. Nå er vinneren kåret.

Det beste wienerbrødet er laget av Bakfickan i Fredrikstad, med Kveitemjøl i Oslo og Håndverksbakeriet i Vestby på de neste plassene.

Begeistret jury

Juryen er fra seg av begeistring og skriver følgende i sin begrunnelse: Bakfickan leverte en herlighet med rabarbrakompott, toppet med pistasj og syltede rabarbra. Perfekt balanse mellom det søte og syrlige, som sammen med god smørsmak og godt håndverk gjorde dette wienerbrød helt prefekt, sprøtt og godt. Juryen takker Tobias Gustafsson og hans team hos Bakfickan i Fredrikstad at de ville dele denne smaksopplevelsen.

Andre bidrag ble levert med smaker som brunostkrem toppet med pisket vaniljerømme, Dulce de leche og vaniljekrem. At dette er bakerier som ønske å tilby sine gjester en unik smaksopplevelse, er tydelig.

Stort engasjement

– Engasjementet fra bransjen med kvalitetsbevisste håndverksbakerier i spissen har vært stort. Veldig gøy at vi får tilbakemeldinger fra kunder, samarbeidspartner og konkurrenter på et slik initiativ. Antall deltakere var noe lavere enn forventet, og mandagens nedstengning i Oslo og Viken førte til flere forhåndsmeldte deltakere ikke leverte sine bidrag. Wienerbrødene som ble levert var flott, kreative og med spennende smaker, sier Bernhard Azinger i juryen.

Bakfickans wienerbrød med rabarbrakompott, toppet med pistasj og syltede rabarbra gikk til topps i konkurransen Årets wienerbrød 2021.

Bakfickans wienerbrød med rabarbrakompott, toppet med pistasj og syltede rabarbra gikk til topps i konkurransen Årets wienerbrød 2021.

Kveitemjøl tok 2. plassen i Årets wienerbrød 2021 med dette wienerbrødet.

Kveitemjøl tok 2. plassen i Årets wienerbrød 2021 med dette wienerbrødet.

Håndverksbakeriet tok 3. plassen i Årets wienerbrød 2021 med dette wienerbrødet.

Håndverksbakeriet tok 3. plassen i Årets wienerbrød 2021 med dette wienerbrødet.