"Tropico" av Thomas Bastholm fra Palægade i København kom på førsteplass i Årets Kage 2023.

Dette er årets kake i Danmark

Over hundre danske bakere og konditorer deltok i konkurransen Årets Kage 2023.

Publisert

Jeg bare elsker den fete kokosen sammen med de syrlige tropiske fruktene.

Årets Kage er en årlig konkurranse som hyller danske konditortradisjoner og gir bransjens beste håndverkere, fra den unge lærling til den garvede mester, muligheten til å vise frem sin personlige og kreative fortolkning av den klassiske kakekunsten.

Det skriver arrangøren av Årets Kage, Københavns Konditorlaug, på sin nettside. Den aller første Årets Kage-konkurransen ble arrangert i 1985. Målet var å etablere en scene for nytenking og kreativitet; et frirom for lek med alt fra utseende og smakssammensetninger til bruk av både klassiske og utradisjonelle råvarer.

I år hadde 101 danske bakere og konditorer levert inn en kake til konkurransen. Et dommerpanel på 12 fagdommere vurderte kakenes smak, design og rasjonalitet.

Traff med tropiske smaker

Vinneren av Årets Kage 2023 ble Thomas Bastholm, som er sjefskonditor ved restauranten Palægade i København. Vinnerkaken hans heter «Tropico» og består av kokos, ananas, mango, pasjonsfrukt, en snert av ingefær og en sprø bunn. Vil du prøve å lage Tropico selv, finner du resept og fremgangsmåte her.

– Jeg bare elsker den fete kokosen sammen med de syrlige tropiske fruktene, forklarer vinneren.

Lærling kom på tredjeplass

«Forårsfornemmelser» av Freja Krarup fra Maison D’Angleterre kom på andreplass i Årets Kage 2023.
«Forårsfornemmelser» av Freja Krarup fra Maison D’Angleterre kom på andreplass i Årets Kage 2023.

Andreplassen gikk til Freja Krarup fra Maison D’Angleterre i København. Krarups kake «Forårsfornemmelser» ble av dommerne beskrevet som «meget elegant» med smak av blant annet hylleblomst og rabarbra.

«Sorrel» av Christina Ivang Christensen fra La Glace kom på tredjeplass i Årets Kage 2023.
«Sorrel» av Christina Ivang Christensen fra La Glace kom på tredjeplass i Årets Kage 2023.

Tredjeplassen kapret Christina Ivang Christensen, som for tiden er lærling ved det kjente konditoriet La Glace i København. Kaken hennes, kalt Sorrel, er limegrønn, smaker av grønne epler og er pyntet med gjøkesyre.

Bilder av alle kakene som deltok i Årets Kage 2023 finner du her.

Powered by Labrador CMS