Med en fantastisk god julekake og hyllest fra juryen gikk Moseid Bakeri & Konditori av med seieren i årets julekakekonkurranse i regi av Tine Partner. På de neste plassene kom Levain Bakeri og Tya Bakeri & Kafé.

Fyldig med mye smak av jul

Moseid leverte en julekake som opplevdes fyldig og med mye smak av jul. Meierismør og helmelk bidro til den saftige smaken, i tillegg til at appelsinjuicen tilførte en god balanse mellom det søte og syrlige.

– Kaken inneholdt også hasselnøtter og var pyntet med røstede mandler på toppen som ga en ekstra dimensjon til kaken, sier Randi Britt Frustøl, salgskonsulent i Tine Partner, som stod for bedømmingen av kakene i Kristiansand. Hovedjuryen støtter beskrivelsen av vinner-kaken.

– En virkelig verdig vinner av årets konkurranse! Vi må også få nevne hvor utrolig mye innsats, engasjement og stå-på-vilje det har vært fra alle som har levert julekaker. Det er blitt kjørt land og strand for å få levert kakene innen fristen, uttaler Bernhard Azinger, matfaglig ansvarlig i Tine Partner.

På 2. og 3. plass kom henholdsvis Levain Bakeri med sin vørterølkake og Tya Bakeri & Kafé med sin julekake. Det har vært god variasjon og spennende smaker som har kommet inn i år. Alt fra mindre håndverksbakerier til større industribakerier har deltatt i årets konkurranse.

Levain Bakeri fikk andreplass i Årets julekake 2021 med denne julekaken.

Levain Bakeri fikk andreplass i Årets julekake 2021 med denne julekaken.

Tya Bakeri fikk tredjeplass i Årets julekake 2021 med denne julekaken.

Tya Bakeri fikk tredjeplass i Årets julekake 2021 med denne julekaken.

Ras hindret nesten bronseplass

Salgskonsulent og dommer for konkurransen i Bergen, Kurt Ivan Haukeland forteller om Tya’s julekake sin strabasiøse ferd fra Øvre Årdal til Bergen.

– Julekaken ble sendt med Sognefjordekspressen torsdag morgen for å rekke til Bergen innen klokken 12:00. Da bussjåføren fikk beskjed om at det var gått et ras, stoppet han på Voss for å sende kaken på lokaltoget til Bergen. Jeg stod klar på Bergen stasjon for å ta den imot 11:56. Det er en fantastisk historie og jeg må berømme Sofie Moen på Tya som virkelig stod på for å få julekaken sendt til Bergen, sier Haukeland.

Juryen takker for alle bidrag og for et fantastisk engasjement for å få julekakene sendt til meieriene.