ISM 2018 hadde rundt 37 500 besøkende og 1656 utstillere. Her fra standen til Dancake.
ISM 2018 hadde rundt 37 500 besøkende og 1656 utstillere. Her fra standen til Dancake.

Dette blir trendene fremover

Disse trendene gjorde seg bemerket på verdens største messe for søtsaker og snacks i år.

Publisert Sist oppdatert

Sukkerreduksjon er for tiden et viktig stikkord i bransjen vår.

Verdens største bransjemesse for søtsaker og snacks, ISM, ble nylig avholdt i Köln i Tyskland. Årets messe var den 48. i rekken og hadde rundt 37 500 besøkende fra 144 ulike land. Totalt deltok 1656 utstillere fra 73 land.

Som vanlig ble veldig mange nye produktinnovasjoner vist frem på denne messen, og her er noen av de store trendene som utpekte seg:

Mye kokosnøtt

Kokos er en trendy ingrediens og smak for tiden. På ISM 2018 ble det presentert små kokos-kaker, kokos-kjeks, popcorn med kokossmak, sjokolade fylt med kokos og en kokosdipp.

En rekke nye produkter med kokosnøtt som en viktig smak eller ingrediens ble presentert på ISM 2018 i Köln.
En rekke nye produkter med kokosnøtt som en viktig smak eller ingrediens ble presentert på ISM 2018 i Köln.

Ekstra protein

Protein er en generell trend i matbransjen for tiden, og på ISM ble det vist frem mye kjeks, barer og sjokolade med ekstra tilsatt protein. Det var også brukt mye ingredienser med et naturlig høyt proteininnhold, slik som nøtter og frø, og ofte i kombinasjon med frukt og grønnsaker.

Noe for enhver

En annen stor og økende trend, er å ta hensyn til alle former for allergier og spesielle dietter. På ISM ble det presentert glutenfrie produkter, laktosefrie produkter, sukkerfrie produkter, fettfrie produkter, veganske produkter og vegeterianske produkter – blant annet.

Mindre sukker

Sukkerreduksjon er for tiden et viktig stikkord i bransjen vår, oppsummerer arrangøren i en pressemelding. På ISM 2018 var det mye forskjellig sukkerredusert sjokolade, bakervarer og andre søtsaker. I tillegg ble det presentert mange sukkerfrie produkter som i stedet inneholdt alternative søtstoffer.

Sukkerfrie brente mandler var en av mange sukkerfrie nyheter på ISM 2018.
Sukkerfrie brente mandler var en av mange sukkerfrie nyheter på ISM 2018.

Nye smakskombinasjoner

Eksotiske krydder og ingredienser brukes stadig mer, og på årets ISM dukket en rekke nye og spennende smakskombinasjoner opp. Det ble blant annet presentert chips med ananas- og karrismak, chips med gulrot- og eddiksmak og chips med smak av goudaost og spisskummen. Kombinasjonen av bringebær og svart pepper ble også lagt merke til.

Organisk og bærekraftig

Begrepet organisk var å se «overalt» på ISM 2018, og ikke bare på ingredienser. Det nye nå, er at også pakninger og emballasjer skal være laget av organisk materiale. En tilsvarende utvikling var å spore innen bærekraft-trenden. Bærekraftig kakao har lenge vært stort, og nå er denne trenden i ferd med å spre seg til flere andre råvarer.

DIY

«Do it yourself»-trenden er fortsatt stor, og den gjorde seg også gjeldende på årets ISM. Det ble blant annet presentert bake-kit med alt fra kakeblanding og kakefyll til kakeformer og kakepynt inkludert. Et slikt «byggesett» ble også presentert som en av mulighetetene i en norsk mulighetsstudie for en del år tilbake. Den gangen var det ingen som tente på denne ideen, men nå dukker den altså opp internasjonalt.

 

En av DIY-nyhetene var dette settet bestående av kjeks, marshmallows og sjokolade for å lage egne s’mores.
En av DIY-nyhetene var dette settet bestående av kjeks, marshmallows og sjokolade for å lage egne s’mores.
Powered by Labrador CMS