Det tok sju måneder og sju millioner kroner – nå er dørene åpne

Det tok lengre tid enn planlagt, men 2. juli kunne endelig storsatsningen «Rustikk» i Bodø slippe inn ventende kunder.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært dyrt, men vi velger å ta med det positive videre.

Helt siden januar har lokalene i Gustav Moe-gården i Bodø blitt pusset opp. I januar kunne vi lese i Avisa Nordland at sju millioner kroner skulle satses på håndverksbakeriet Rustikk, som er et samarbeid med bakeriet Kringla i Svolvær og Myklevold i Narvik. Disse bakeriene har samarbeidet i en årrekke på innkjøpssiden, og har lik filosofi knyttet til produksjon.

Tore Myklevold kan bekrefte at åpningen ble kraftig forsinket, blant annet på grunn av skjerpede krav til brannsikkerhet, svakere ventilasjon enn først anntatt.
– Det har vært dyrt, men vi velger å ta med det positive videre. Vi har et tipp topp bakeri som tilfredsstiller alle krav, skriver Myklevold til bakeri.net.

Dagen før åpningen var det prøveåpning hvor de fikk kjenne hvor skoen trykker, forteller den daglige lederen.
– Vi har stort sett fått meget positive tilbakemeldinger fra tålmodige kunder, og er fornøyde med det, sier han til den nord-norske avisen.

Det koster med kvalitet

En fireetasjes steinovn er en av de mest kostbare investeringene. Den skal ta unna brød, kaker og italiensk pizza. Til bakeri.net forteller Tore at de er svært opptatt av rene produkter og en åpen produksjon, på alle måter.
– Her kan kundene se når vi lager kanelknuter eller kaker. Alle våre bakervarer er produsert på steinovn og er helt uten kunstige tilsetninger eller ekstra gluten. Vi rører vårt eget syltetøy til kaker og bakst og serverer kanskje Norges reneste iskrem fra Arktis Gelato, som også er strippet for kunstige tilsetninger.

Lenge før både ovn og produksjon var på plass, så var bestillingene kommet inn.
–  Det har vært en enorm interesse rundt konseptet, bakebransjen har et voldsomt tidspress i dag. Hos oss tar det 48 timer fra vi begynner på prosessen til brødet er ferdig, sier Myklevold til avisen.

– Vi har brukt alle pengene vi har og masse vi ikke har, smiler Myklevold. Resultatet ble bra. Skal vi konkurrere i et marked preget av hard konkurranse må vi legge kapital både i personal, produksjon og salg/interiør. Det har vi gjort. Nå er det opp til oss videre. Vi må levere kvalitet og gode matopplevelser hver dag, hele året!

Om kommunen godkjenner bakeriets planer blir det etterhvert en liten plass med uteservering også.

Powered by Labrador CMS