Martha Nistad og Atle Strandos har alltid fulgt datteren på konkurranser i inn og utland. I går fikk det oppleve at Vilde Nistad Strandos sitt lag tok bronse i Kokke-OL i Stuttgart.

– Det er helt utrolig!

STUTTGART: Konditor Vilde Nistad Strandos smilte fra øre til øre etter premieutdelingen i Kokke-OL der hun og laget tok et historisk gull i kategorien "community catering".  

- Det er helt utrolig, sier en strålende glad Strandos til Bakeri.net like etter at jubelen har lagt seg under den høytidelige premieseremonien i Stuttgart.

Vi møter henne med den store pokalen utformet som en kokkehatt i bronse i hendene og skinnende medaljer rundt halsen.

De Norske Kokkelandslagene Community Catering fikk kategorimedalje i gull på mandag. Det holdt til en tredjeplass sammenlagt, kun slått av Sveits og Finland som delte førsteplassen.

Jente med kokkejakke og kokkehatt med stor bronsepokal og medaljer rundt halsen.
En strålende fornøyd Vilde Nistad Strandos etter premieutdelingen der De Norske Kokkelandslagene Community Catering tok en historisk bronse. Og "pokalhatten" blir å finne i butikken på Gol.

- Målet var pallen og det klarte vi og det er vi veldig, veldig godt fornøyde med. Det betyr mye for oss, men også for hele den delen av bransjen for kantine, catering og storkjøkken. Nå viser vi at Community Catering også er en del av kokkemiljøet og at vi kan hevde oss helt i toppen, både i Norge og internasjonalt.

- Det var dere vel vist for alvor nå?

- Ja, det har vi! 

De Norske Kokkelandslagene Community Catering ble etablert så sent som i 2018 og har tidligere kun deltatt i ett VM og ett OL med femteplass som sin beste plassering. I kokkemiljøet vekker det oppsikt at laget etter bare seks år har etablert seg i verdenstoppen. Derfor smakte dagens bronse svært godt. 

 -Nå kommer  kokkehatten i bronse til heder og verdighet på Gol?

- Ja, den må inn i butikken på jobb den nå. På fredag er den der. Da er det bare å komme innom og se på den, sier den Strandos.

 De Norske Kokkelandslagene Community Catering består av Gunnar Hvarnes (manager), Inger Renathe Østmo (kaptein), Grethe W. Rafaelsen, Tore Stalsberg, Vilde Nistad Strandos, Anette Myrhagen, Pål Anda, Stine Strand. 

I Kokke-OL kjempet Norges Community Catering-lag mot 20 andre lag fra hele verden. Deltakerlandene lager en konferanse/catering-meny til 24 personer og deretter en fullverdig lunsj til 120 gjester. Kostnaden pr. porsjon skal være under 6 euro. Konkurransen krever streng kalkulasjon og næringsberegning.

Vilde Nistad Strandos er eneste konditor på laget og har ansvar for desserten som besto av en sjokoladekake med hasselnøttkrem og solbærkompott.

Pyntet sjokoladekakestykke på hvitt fat.
Vilde Nistad Strandos hadde ansvar for desserten som besto av en sjokoladekake med hasselnøttkrem og solbærkompott.
Powered by Labrador CMS