Engelske Sarah Barber (33) har vært konditorsjef i flere Michelin-restauranter og ved flere av verdens beste hoteller. Nå er hun den første kvinnelige konditorsjefen ved 150 år gamle Hotel Café Royal, som ligger i Regent’s Street i London. Der åpner hun Londons første dessert-restaurant 3. mars.

– Jeg har alltid vært fascinert av dessertkunsten, og de siste fem årene har desserten fått mer oppmerksomhet generelt. Den har blitt en viktigere rett. Men det er fortsatt slik at desserten nedprioriteres i forhold til andre retter hos topprestauranter. Det er få som velger restaurant utifra stedets dessertmeny, sier Barber til Evening Standard.

Hun opplevde at det var et stort hull i markedet for gode dessertsteder i London, og det hullet ville hun tette igjen. The Café blir restauranten hvor desserten virkelig skal få komme til sin rett.

Mellom klokken 18 og 22:30 vil det bli servert tre ulike dessert-menyer i dessert-restauranten.

Mellom klokken 18 og 22:30 vil det bli servert tre ulike dessert-menyer i dessert-restauranten.

Foto: Hotel Café Royal

Mellom klokken 18 og 22:30 vil det bli servert tre ulike dessert-menyer i dessert-restauranten. Barber har selv utviklet alle menyene med inspirasjon fra eventyret Alice i eventyrland. En femretters dessertmeny vil koste 42 britiske pund per person, og for 20 pund ekstra kan man få matchende viner i tillegg. Som en «oppvarming» vil det bli servert noen små matbiter uten søtsmak før hovedrettene, altså dessertene, kommer på bordet.

– Alle dessertene mine er lette i smak og konsistens, slik at det er mulig å spise mye, understreker Barber.