Desserten er trumfkortet

MÜNCHEN: Et fyrverkeri av en dessert kan gi Norge en kategoriseier i VM for unge konditorer som pågår nå.

Publisert Sist oppdatert

Desserten er vårt trumfkort.

Norge og Vilde Nistad Strandos er i gang i VM for unge konditorer under iba i München. Hun står side ved side ved Lyu Haoran fra Kina som kan vise til gode resultater i Worldskills Det gjør at det blir lett å få en pekepinn på hvordan Strandos ligger an underveis. Strandos jobber til daglig hos Naustdal Dampbakeri og flere fra bedriften er tilstede for å heie henne frem. Det kommer også en egen «fanklubb» fra hennes familie for å heie henne frem.

Fordel å være først

Etter trekning fikk Norge arbeidsplass nummer én. Det betyr at Norge får levere sine produkter først.
– Vi er veldig fornøyd med å være først, sier lagtrener Vibeke Løseth like etter at konkurransen er i gang.
Norge konkurrerer mot Tyskland, to lag fra Brasil, Kina, Island, Japan og Taiwan. Det skal konkurreres i kategoriene dessert, konfekt, kake, figurer og showpiece. Dessert og kake skal leveres i dag onsdag, mens resten skal leveres i løpet av torsdag som avsluttes med premieutdeling.

Håper på desserten

– Desserten er vårt trumfkort. Vi var veldig spente på den hemmelig ingrediensen vi skulle bruke. Det fikk vi vite i går og det er øl. Det burde vel ikke være noen overraskelse i München når det nærmer seg oktoberfest. Vi bruker ølet til en øl-sirup og tror det blir veldig bra.
I desserten er kanel og gresskar hovedingrediensene. I tillegg inneholder den is, sjokolademousse, en crème brûlée og karamell, kanelis, karamelliserte gresskarbiter og fireball-ganasche med kanel. Dette er spennende og gode smaker som er høstinspirert.

Smak viktigst

– For oss er smak viktigst. Vi vet at asiatene er veldig gode på masse farger og fancy greier, men smak er de kanskje ikke helt på høyde. Vi har gode smaker i våre produkter. På kaken er vi litt tøff i trynet ved å bruke nordiske smaker som lakris og kirsebær. Vi vet den er veldig god og så håper vi også at den faller i smak hos dommerpanelet, sier Løseth.

 

Powered by Labrador CMS