Den 10. oktober åpner Foodscape dørene for første gang på Norges Varemesse.

Foodscape er en arena for alle som jobber profesjonelt med mat og drikke, og som er opptatt av at det som tilberedes eller serveres skal være godt for kroppen og for miljøet, aller helst norskprodusert og selvsagt ha god smak.

– Sunn og god mat er i dag et sterkt krav fra både forbrukere og myndigheter. Maten vi kjøper og spiser skal være god for både kroppen og miljøet. Disse kravene tar de største bransjeorganisasjonen innen mat og drikke på alvor når de nå går sammen med Norges Varemesse om å skape en helt ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat, sier prosjektleder for Foodscape, Torill Engelberg, i en pressemelding.

Foodscape

 

  • Arrangeres 10.-11. oktober 2018 på Norges Varemesse, Lillestrøm.
  • Er en møteplass og kompetansearena knyttet til utvikling av og løsninger for bærekraftig og sunnere mat og drikke for hele verdikjeden - fra hav og jord til bord.
  • Setter bærekraft på menyen.
  • Vil vise sunnere, fremtidsrettet mat og drikke, teknologi og bærekraftige løsninger innen emballasje, oppbevaring, distribusjon og avfallshåndtering.
  • Bransjeorganisasjonene som samler seg bak Foodscape er:
    NHO Mat & Drikke, NHO Reiseliv, Kost- & Ernæringsforbundet, Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), DebioInfo, Norges Frukt- og Grønsakgrossisters forbund, Sjømat Norge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Matvett.

 

 

Hun forteller at Foodscape er en arena for alle som vil lære mer om hvordan ta bærekraft på alvor i egen virksomhet.

— Det kan være produsenter, offentlige og private virksomheter innenfor helse og omsorg, kantiner, kiosk, bensinstasjoner, servicehandel, dagligvare, hotell, restaurant, konditori, bakeri, kafeer – rett og slett alle som tilbereder og er opptatt av mat og drikke, sier Engelberg.

Byr på mye inspirasjon

Det faglige innholdet på messen vil blant annet by på en spennende åpningskonferanse, flere seminarer og workshops.

— Foodscape vil være en kompetansehub hvor du vil lære mer om hvordan du kan ta bærekraft inn i din forretningsmodell og bli inspirert til å arbeide med en bærekraftig omstilling i din bedrift eller virksomhet, forteller prosjektlederen.

Her vil du møte et bredt spekter av utstillere – fra små til store merkevareleverandører, produsenter, grossister, organisasjoner og ikke minst spennende nye gründer-virksomheter. Ifølge Engelberg vil du se både produkter og løsninger som vil lede utviklingen videre og forhåpentligvis også spiren til lønnsomme idéer for fremtiden i egen virksomhet.

Nye forretningsmuligheter

Arrangørene ønsker at de som besøker Foodscape skal få med seg en god verktøykasse med ny kompetanse og inspirasjon til å sette fokus på, og redusere, både sitt eget og virksomhetens klimaavtrykk, samt å kunne se nye forretningsmuligheter.

— Ingen kan gjøre alt, men alle kan vi bidra litt, og gjennom samarbeid kan man utvikle nye løsninger som gir både miljø- og helsegevinst. Så sett av datoene 10. og 11. oktober 2018. Dette blir dager med fokus på kompetansebygging, ansvarlighet og samarbeid for å kunne fremme gode løsninger og til å sette bærekraft på menyen, sier Engelberg.